Női röplabda Eb-selejtező - Sima magyar siker Ciprus ellen

Sport, 2022.08.27

A magyar női röplabda-válogatott a papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte a vendég ciprusi csapatot Budapesten az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

A német Andreas Vollmer két győzelemmel és egy vereséggel, hét ponttal álló együttese jövő szombaton Cipruson folytatja szereplését.

A hat selejtezőcsoport mindegyikéből az első két helyezett jut ki a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.


Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, C csoport:
Magyarország-Ciprus 3-0 (13, 10, 17)
------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Petőváry 13, Gyimes 12, Papp O. 10, illetve Zembyla 10


Az állás: 1. Magyarország 7 pont/3 mérkőzés, 2. Ukrajna 5/2, 3. Portugália 3/2, 4. Ciprus 0/3


Az európai rangsorban 22. helyezett magyar együttes a múlt szombati nyitányon legyőzte idegenben a portugálokat, majd szerdán a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban nagy csatában, 3-2-re kikapott az ukránoktól.

A sorozatban ötödik Eb-részvételükre hajtó magyarokra papíron szombaton várt a legkönnyebb feladat, ugyanis a ciprusiak (35.) messze a csoport leggyengébb együttesének számítanak, eddigi mindkét mérkőzésükön három szettben maradtak alul.

Vollmer ezt is figyelembe véve szinte teljes sort cserélt az előző két összecsapáshoz képest, és most azok kaptak lehetőséget a bizonyításra, akik eddig keveset, vagy egyáltalán nem játszottak.

Az első szett eleje talán részben ezért is szorosan alakult, de az első labdamenetekben látott bizonytalanságot hamar levetkőzte a házigazda. A magyarok pontos támadásbefejezéseikkel, valamint eredményes sáncmunkájukkal pillanatok alatt nagy előnyt alakítottak ki, amelyet a hajráig folyamatosan növeltek és simán szerezték meg az összetett vezetést.

A második játszmára sem változott a mérkőzés képe: a magyarok minden játékelemben felülmúlták a vendégcsapatot. A szigetországiaknak - akiknek válogatottjából csak ketten nem játszanak odahaza - többször meggyűlt a bajuk az alapvető játékelemekkel, ezzel szemben a magyaroknál szinte mindenki jó teljesítményt nyújtott, így könnyedén duplázták meg előnyüket.

A harmadik felvonásra visszaesett a hazai játékosok koncentrációja és sok ki nem kényszerített hibát követtek el, így 11-11-nél egyenlő volt az állás, sőt a ciprusiak a vezetést is átvették. A vendéglátók ezt követően megrázták magukat, rendezték a játékukat és fordítottak, majd Gyimes Zsófia támadása után kisvártatva a győzelmet ünnepelhették.

A 75 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Petőváry Panni volt 13 ponttal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!