Női röplabda Eb-selejtező - Simán kikaptak a magyarok Ukrajnától

Sport, 2022.09.07

A már biztos Európa-bajnoki résztvevő magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott Ukrajna csapatától a csehországi Kutna Horában szerdán rendezett selejtezőn, a csoportkör ötödik fordulójában.

A német Andreas Vollmer három győzelemmel és két vereséggel, tíz ponttal biztosan a csoport második helyén záró együttese szombaton Békéscsabán a portugálok ellen fejezi be a sorozatot.

A jövő évi kontinenstornának - amelyre a csoportok első két helyezettjei mellett a legjobb harmadik is kijut - Belgium, Olaszország, Észtország és Németország ad otthont.


Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló, C csoport:
Ukrajna-Magyarország 3-0 (16, 15, 16)
------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Rihljuk 14 pont, Dorszman 10, illetve Szakmáry 11

Az állás: 1. Ukrajna 14 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 10/5, 3. Portugália 3/4, 4. Ciprus 0/4


Az európai rangsorban 22. helyezett, sorozatban ötödik Európa-bajnokságára kijutó magyar együttes azzal a céllal lépett pályára az ukránok ideiglenes, csehországi otthonában, hogy visszavágjon a második fordulóban elszenvedett hazai 3-2-es vereségért.

Bár Szakmáry Grétáék kijutása már vasárnap biztossá vált, azt minden megszólaló játékos hangsúlyozta: győzni szeretnének az utolsó két selejtezőn, mert csoportelsőként szeretnék zárni a kvalifikációs sorozatot.

Andreas Vollmer Szakmáry ütőtársaként ezúttal a kaposvári Szedmák Rékára számított, és az első játszmában 9-7-ig a magyarok vezettek. Ezt követően újítottak és fordítottak az ukránok, ám 18-13-nál áramszünet miatt félbeszakadt a találkozó. Az áram egy rövid időre már a bemelegítés alatt is elment, ám másodszorra nagyobb volt a baj: a csapatok több mint 60 percnyi várakozás után, újbóli bemelegítést követően folytatták. A kényszerszünet a magyarokat zavarta meg jobban, akik az újrakezdés után mindössze három pontot szereztek.

A második felvonásra sem változott jelentősen a mérkőzés képe: az ukránok minden játékosa remekül teljesített, a rivális keveset hibázott és a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt. A magyaroknak alaposan meggyűlt a baja a támadások befejezésével, így a házigazda könnyedén duplázta meg előnyét.

A harmadik szettre több helyen is változtatott csapatán Vollmer, de a cserék sem hozták meg a kívánt eredményt: az ukránok még nagyobb fölénybe kerültek és már 14 ponttal is vezettek, mielőtt a magyarok kozmetikázni tudták az eredményt.

A kényszerszünet miatt több mint két és fél órás mérkőzés legeredményesebb játékosa Oleszja Rihljuk volt 14 ponttal, a magyaroktól Szakmáry 11 pontig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!