Női röplabda Európa Liga - A legjobb játékkal nem lehetetlen a döntőbe kerülés a magyarok számára

Sport, 2018.06.13

Ha legjobbját nyújtja a magyar női röplabda-válogatott a csehek ellen az Európa Liga arany divíziójának csütörtök-pénteki négyes döntőjében, akkor bekerülhet a fináléba - a magyar szövetség főtitkára szerint.

A kétnapos eseménynek otthont adó Papp László Budapest Sportarénában tartott szerdai sajtótájékoztatón Ludvig Zsolt úgy fogalmazott, hatalmas megtiszteltetés a röplabdasport számára, hogy az arénában szerepelhet a csapat.

"A mi részünkről az elvárás annyi, hogy a válogatott a legjobb játékát nyújtsa. Ha ez sikerül, akkor nem verhetetlen a cseh csapat" - mondta Ludvig Zsolt. Kiemelte, szervezés szempontjából nagy kihívás volt a sportcsarnok "belakása", és bár az éppen csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokság miatt az időpont nem a legszerencsésebb, bízik abban, hogy a sportszerető nézők kilátogatnak már az elődöntőre is.

Jan De Brandt, a magyarok belga szövetségi kapitánya szerint jól sikerült a felkészülés, melynek során minden játékosát kipróbálhatta, ezáltal sok tapasztalatot szerzett csapatáról a final four előtt.

"Az itthoni mérkőzésinket megnyertük, egyre több néző előtt tudtunk játszani, játékosaim százszázalékosan készen állnak a feladatra" - mondta a kapitány. A csehekkel kapcsolatban megjegyezte, masszív, jó együttesről van szó, hiszen "véletlenül" nem lehet veretlenül csoportot nyerni az EL-ben.

"Az előétel, a csoportkör jó volt, a csütörtöki főfogás remélem még finomabb lesz, aztán meglátjuk, a pénteki desszert, hogy sikerül" - jelentette ki viccelődve De Brandt.

A kapitány az MTI kérdésére elmondta, az első mérkőzésen megsérült Tálas Zsuzsanna játékra alkalmas állapotban van, s ugyan kisebb-nagyobb sérülésekkel meg kell küzdenie a stábnak, a keret összes tagja pályára tud lépni, ha szükség lesz rá.

A csapat feladója, Bleicher Réka azt emelte ki, hogy a hazai pálya senkinek sem jelent plusz terhet, hanem sokkal inkább motiválóan hat a csapatra.

"Sok jegy elkelt, remélem, a kilátogató szurkolók amolyan hetedik emberként átsegítenek majd minket az esetleg adódó nehezebb pillanatokon" - mondta Bleicher Réka.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a torna két döntőse jogot szerez arra, hogy jövő szerdától vasárnapig részt vegyen a Nemzetek Ligája interkontinentális selejtezőjén, Peruban. Az ottani hatcsapatos torna győztese Argentínával játszhat a sorozatba való bekerülésért.

A négyes döntő egyben a jövő évi, török, lengyel, szlovák, magyar közös rendezésű Európa-bajnokság tesztversenye is.

Az első elődöntő a bolgár és a finn válogatott között 17 órakor kezdődik, míg a magyar-cseh összecsapásra 20 órától kerül sor. Utóbbit a Duna World élőben közvetíti, az eseményre a helyszínen, valamint a www.tex.hu-n még kaphatók jegyek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!