Női röplabda Európa Liga - Győzelemmel zártak a magyarok

Sport, 2018.06.06

A magyar női röplabda-válogatott 3-2-re győzött Finnország csapata ellen az Európa Liga arany divíziójának hatodik, utolsó fordulójában szerdán, Érden.

A magyarok így négy győzelemmel és két vereséggel a második helyen zárták a csoportkört.

A sorozat négyes döntőjét jövő csütörtökön és pénteken rendezik a Papp László Budapest Sportarénában, melyen a házigazda magyarok és a ma vesztes, de így is csoportelső finnek mellett Csehország és Bulgária legjobbjai mérkőznek majd. Az elődöntők párosítását várhatóan csütörtökön teszi közzé az Európai Röplabda Szövetség.


Eredmény, arany divízió, 6. (utolsó) forduló, B csoport:
Magyarország-Finnország 3-2 (20, -25, -21, 21, 11)
--------------------------------------------------
a legjobb magyar pontszerzők: Szakmáry 30, Sándor R. 27, Szedmák 11

Az állás: 1. Finnország 13 pont/6 mérkőzés, 2. Magyarország 12/6, 3. Horvátország 8/5, 4. Franciaország 0/5


A két csapat másfél héttel ezelőtti, tamperei összecsapását a finnek 3-1-re nyerték, így a csoportelsőség megszerzése mellett a visszavágás is fűtötte a magyarokat.

A mérkőzésre Jan De Brandt szövetségi kapitány nevezte Tálas Zsuzsannát, aki még a sorozat első, Franciaország elleni találkozóján, a bemelegítés alatt sérült meg, így most először kapott játéklehetőséget. A kezdőcsapatban ennek ellenére Bleicher Réka kezdett feladóként, míg feladóátló poszton az eredendően négyes ütő Dékány Bernadett játszott.

Utóbbi szerezte a találkozó első pontját, egy finn ászt követően mégis a hazaiak kértek előbb időt (8-11). Bleicher és a csapatkapitány Sándor Renáta jó szerváival fordítottak a házigazdák (16-14), majd Tálas is pályára lépett. A hajrában a finnek elveszítették egyik legjobbjukat, Piia Korhonent, aki egy ütés után rosszul fogott talajt, s ölben kellett levinni a pályáról.

A második játszmát magabiztosabban kezdte a magyar csapat, és Sándor Renáta, valamint Szakmáry Gréta ponterős játékának köszönhetően hamar megnyugtató előnyt alakított ki (11-6). A folytatásban sokáig nem változott az összecsapás képe, De Brandt együttese remekül fogadott, jól nyitott és eredményesen blokkolt (21-15), de a finnek nagy hajrát nyitottak és egyenlítettek.

A harmadik szett első harmadában még érződött a magyarok játékán a nagy előnyről elveszített előző játékrész negatív hatása, a finnek pedig kihasználták a hazai hibákat (9-11). Jan De Brandt cserékkel frissített csapatán (14-17), de elsősorban a leromlott nyitásfogadási hatékonyság megpecsételte a hazaiak sorsát. Ezzel eldőlt, hogy a finnek nyerik a csoportot, s ők is ott lesznek a jövő heti négyes döntőben.

A negyedik játszma fej-fej melletti küzdelmet hozott egészen addig, amíg Nagy Eszter blokkja után a finnek időt nem kértek hárompontos magyar előnynél (14-11). Szakmáry hátán vitte a hazaiakat, a Schwerin német bajnok ütője a játékrész derekán 26 pontnál tartott. A hajrá egyenlő állásról indult (18-18), de Sándor Renáta sikeres támadásaival egyenlített a magyar válogatott.

A döntő játszmában mindkét csapat sok hibával kezdett, de a De Brandt-tanítványok voltak azok, akik előbb tették pontosabbá a játékukat, így kétórás csata végén ők ünnepelhették a győzelmet (15-11).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!