Női röplabda Európa-liga - Magyar vereség a fehéroroszok ellen

Sport, 2021.05.29

A magyar női röplabda-válogatott 3-1-re kikapott Prágában a fehérorosz csapattól az Európa-liga arany divíziójának szombati második fordulójában.

A magyarok az első napon nagy csatában legyőzték a horvátokat, vasárnap pedig a házigazda csehekkel találkoznak.

A négy válogatott szerdától péntekig - ugyancsak Prágában - ismét összecsap egymással.


Európa-liga, arany divízió, 2. forduló, C csoport, Prága:
Fehéroroszország-Magyarország 3-1 (19, 24, -16, 22)
----------------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Klimec 24, Davjiszkiba 17, Vladjika 12, illetve Szűcs K. 20, Vezsenyi 16, Gyimes 11


A fehéroroszok csak pénteken érkeztek meg Prágába, így mindössze egyet edzhettek a csarnokban a találkozó előtt. Jakub Gluszak, a magyarok lengyel szövetségi kapitánya két helyen változtatott a horvátok elleni győztes csapaton: az ütő Szűcs Kinga Török Katát, a liberó Juhár Dalma Tóth Fruzsinát váltotta.

Az első játszmában mindkét együttes idegesen, sok hibával röplabdázott, és bár a magyarok a játékrész elején összeszedett ötpontos hátrányukat ledolgozták, a szett második felében megint sokat rontottak, így elveszítették azt.

A második etap az első labdamenettől kezdve hullámzó volt: hol a fehéroroszok, hol a magyarok tudtak egymás után több pontot is szerezni, de a hajrá döntetlenről indult (19-19). Ebben végig a rivális vezetett, és bár Gluszak tanítványai 20-23 után még egyenlítettek, több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően az ellenfél megduplázta előnyét.

A harmadik szettre Török Kata érkezett a magyar csapatba, és bár az első labdamenetek nem sikerültek jól, a válogatott gyorsan fordított, így remekül játszva előnyét folyamatosan növelve szépített.

A negyedik játékrész kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott igazán nagy előnyt kialakítani. A magyarok blokkban egyre többször találkoztak a labdával, a feladó Bagyinka Fanni a centereket is többször foglalkoztatta, így Gluszak játékosai a hajráig tartották a lépést a riválissal. Az utolsó labdamenetekben a fehéroroszok jobban koncentráltak, így megnyerték a 106 perces találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Hanna Klimec volt 24 ponttal, a magyaroktól Szűcs 20-ig jutott.

A csoportokból az első helyezett jut biztosan a június 19-20-i, bulgáriai négyes döntőbe. Amennyiben a final four házigazdája első helyen zár csoportjában, úgy a három csoport legjobb másodikja is kvalifikálja magát a végjátékra.

A csoportriválisok közül a magyar csapat a horvátokkal és a fehéroroszokkal az augusztus 18-án kezdődő Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepel.


Korábban:
Csehország-Horvátország 3-1 (13, -20, 26, 22)

A csoport állása: 1. Csehország 3 pont/1 mérkőzés (98-86) 2. Fehéroroszország 3/1 (92-90), 3. Magyarország 2/2, 4. Horvátország 1/2
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!