Női röplabda Európa-liga - Maratoni magyar győzelem a nyitányon

Sport, 2021.05.28

A magyar női röplabda-válogatott óriási csatában, 3-2-re legyőzte a horvát csapatot az Európa-liga arany divíziójának pénteki első fordulójában, Prágában.



Európa-liga, arany divízió, 1. forduló, C csoport, Prága:
Magyarország-Horvátország 3-2 (-24, 20, -29, 21, 11)
----------------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Kiss G. 24, Török 21, Vezsenyi 19, illetve Fabris 22, Mlinar 14


A megfiatalított magyar válogatott - melyből a kulcsemberek közül Szakmáry Gréta, Király-Tálas Zsuzsanna és Pallag Ágnes is hiányzott - azzal a tudattal léphetett pályára, hogy jövő péntekig hat mérkőzés vár rá Prágában. Az együttes jó hangulatban készült és a játékosok fogadkoztak, hogy minél jobban megpróbálják megnehezíteni a teljes csapattal szereplő horvát válogatott dolgát a nyitómeccsen.

Ennek megfelelően remekül kezdtek a magyarok, akik az MTK-ban játszó átló, Vezsenyi Adrienn ponterős játékának köszönhetően 21-14-nél magabiztosan vezettek. A horvátok ezt követően ritmust váltottak, a lengyel Jakub Gluszak edzette magyar válogatott viszont egyre többet rontott, így a nagyot fordító rivális került előnybe.

A második szettben végig a horvátok vezettek, a magyarok futottak az eredmény után, 18-13-nál már öt pont is volt a hátrányuk. Ekkor a rivális elkezdett hibázni, Török Katáék pedig pár okos, majd néhány erőteljes támadással előbb egyenlítettek, majd 22-19-nél ismét közel kerültek az egyenlítéshez, ami egy horvát rontással össze is jött.

A harmadik játszma első harmada fej fej melletti küzdelmet hozott, de a játékrész derekán a horvátok elhúztak és hatpontos előnyüknél úgy tűnt, magabiztosan révbe érnek. A Kiss Gréta vezette magyarok azonban nem adták fel, a hajrában kiegyenlítettek, majd a maratoni végjátékban szettlabdájuk is volt, végül a rivális nagy csata után ismét előnybe került.

A negyedik etap elején úgy tűnt, hogy a horvátok a magyarok fölé kerekednek, 7-10 után azonban új erőre kapott a nemzeti csapat, amely fordított és 19-13-ra elhúzott. A hajrában ugyan az ellenfél közelebb tudott zárkózni, de Török és Vezsenyi pontjaival egyenlített a magyar csapat.

A rövidített szett első felében a Gluszak-tanítványok teljesítettek jobban, a térfélcserénél kettővel vezettek. A folytatásban sem remegtek meg a magyarok, akik Bodovics Hanna támadásával zárták le a 140 perces összecsapást.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 24 pontos Kiss Gréta volt.

A magyarok szombaton a fehéroroszokkal, vasárnap a házigazda csehekkel találkoznak, majd szerdától péntekig ugyanitt ismét összecsapnak mindhárom nemzeti csapattal.

A csoportokból az első helyezett jut biztosan a június 19-20-i, bulgáriai négyes döntőbe. Amennyiben a final four házigazdája első helyen zár csoportjában, úgy a három csoport legjobb másodikja is kvalifikálja magát a végjátékra.

A csoportriválisok közül a magyar csapat a horvátokkal és a fehéroroszokkal az augusztus 18-án kezdődő Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!