Női röplabda Európa-liga - Török Kata lett a megfiatalított válogatott csapatkapitánya - ELŐZETES

Sport, 2021.05.27

Megfiatalított kerettel is szeretne minél több mérkőzést nyerni a magyar női röplabda-válogatott az Európa-liga arany divíziójának pénteken rajtoló csoportkörében.

Az együttes új csapatkapitánya, az ezúttal pihenőt kapott Szakmáry Grétát helyettesítő Török Kata az MTI-nek azt mondta: jó érzés, hogy Jakub Gluszak szövetségi kapitány őt nevezte ki, ugyanakkor a szakember a csapatmegbeszélésen hangsúlyozta, most egy kicsit mindenki kapitány.

"Nehéz bármilyen célt kitűzni úgy, hogy egyelőre azt sem tudjuk, az ellenfelek teljes kerettel érkeznek-e vagy sem. Az alapvető cél, hogy meccset, meccseket nyerjünk, de a többiek nevében is mondhatom, hogy szeretnénk meglepetéseket okozni" - fogalmazott a Vasas ütőjátékosa, aki szerdán ünnepelte 23. születésnapját.

Kiemelte, csapatkapitányként nyilván még nagyobb rajta a nyomás és a felelősség, de bízik abban, hogy ennek pozitív hatása lesz a játékára.

"Jó érzés, hogy a szövetségi kapitány bízik bennem, nagyon szeretném megmutatni, hogy azok után, hogy az Európa-bajnoki selejtezőkön kezdőjátékos voltam, ezt a tisztet is kiérdemeltem" - mondta Török.

A keretből a kulcsemberek közül Szakmáry mellett Király-Tálas Zsuzsanna és Pallag Ágnes is hiányzik, továbbá Németh Anett sem épült fel még novemberi súlyos térdsérüléséből, ő ugyanakkor a csapattal tartott.

A magyarok az EL-ben péntektől vasárnapig Prágában játszanak, majd ott is maradnak. Az eredeti tervek szerint jövő péntektől vasárnapig Minszk adott volna otthont a második tornának, ám a feszült fehérorosz helyzet miatt ez változott. Az európai szövetség, valamint az érintett országok szövetségi vezetőinek csütörtök reggeli megbeszélésén az a döntés született, hogy - miután a beloruszok el tudtak utazni Csehországba - a négy válogatott Prágában marad és szerdától péntekig ott játssza le a csoportkör második felét is.

A csoportriválisok közül a magyar csapat a horvátokkal és a fehéroroszokkal az augusztus 18-án kezdődő Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepel.


A magyar női válogatott Európa-liga-kerete:

--------------------------------------------

centerek:
Bodovics Hanna (1. MCM-Diamant Kaposvár), Gyimes Zsófia (Bordeaux, francia), Papp Orsolya (MTK Budapest), Pekárik Eszter (Swietelsky-BRSE)

liberók:
Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)

feladók:
Bleicher Réka (Alba Blaj, román), Bagyinka Fanni (UTE)

ütők:
Kiss Gréta (Vasas Óbuda), Német Anett (Coastal Carolina, amerikai), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Takács Doroti (Vasas Óbuda), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (MTK Budapest)


A magyarok programja:
péntek: Horvátország-Magyarország 17.00
szombat: Magyarország-Fehéroroszország 19.00
vasárnap: Magyarország-Csehország 19.00

A csoportkör második felét június 2. és 4. között ugyancsak Prágában rendezik, a mérkőzések kezdési időpontjáról később születik döntés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!