Női röplabda Extraliga - Nagy csata után Vasas-előny az elődöntőben

Sport, 2022.04.13

A Szent Benedek RA 0-2-ről még egyenlített, de végül öt játszmában alulmaradt a Magyar Kupa-győztes Vasas otthonában a női röplabda Extraliga elődöntőjének első, keddi felvonásán.

A két csapat az idényben harmadszor találkozott: az első fordulóban Budapesten a SZBRA örülhetett 3-2-es sikerének, a Vasas azonban idegenben, valamint a Magyar Kupa érdi döntőjében egyaránt 3-1-es sikerrel vágott vissza.

A két fél negyedik összecsapásának első szettjében a korábbi találkozókhoz hasonlóan hullámzó volt a játék, hol egyik, hol másik csapat tudott egymás után akár három-négy pontot is szerezni. A játékrész közepére mindkét együttes stabilizálta játékát, felváltva estek a pontok, ami a hárommal vezető Vasasnak kedvezett: a hazaiak az amerikai Taylor Bannister és az ukrán Julija Bojko jó játékának köszönhetően előnybe kerültek.

A második játszmában sokáig a jól védekező balatonfürediek vezettek, de amikor egymás után több labdát is elrontottak támadásban, vagy éppen a nyitásfogadásban, a precízebben játszó házigazda fordítani tudott. A szett derekától kezdve végig a Vasasnál volt az előny, a vendégek csak egyenlítésig jutottak, így a változatos támadójátékot produkáló, kevesebbet hibázó óbudaiak hamarosan megduplázták az előnyüket.

A harmadik felvonás elején "beragadtak" a hazaiak, a Szent Benedek villámgyorsan elhúzott hét ponttal, és bár a Vasas két időkérés és egy feladócsere után közelebb zárkózott ellenfeléhez, a Balaton-partiak jól blokkoltak és hatékonyan nyitottak, így a sok hazai rontást is kihasználva szépítettek.

A negyedik etapban is a vendégek akarata érvényesült, a Vasas ütőinek meggyűlt a baja a füredi blokkokkal: csak Vacsi Evelin négy pontot gyűjtött ezekből. A játékrész derekához közeledve ugyan megrázta magát a fővárosi gárda, de riválisa Vacsi, az amerikai Tia Jimerson, valamint a válogatott ütő, Kiss Gréta vezérletével a kétpontos fórról nyolcpontos előnyt alakított ki, amellyel jól gazdálkodott, így egyenlített.

A rövidített felvonásra a Vasas taktikát váltott, és ahelyett, hogy az ellenfél blokkjába ütötte volna a labdákat, ejtésekkel és pörgetésekkel támadott, így a térfélcserénél öt ponttal vezetett (8-3). A hajrában ismét Bojko bizonyult a nyerőembernek hazai oldalon, a Vasas pedig a vártnál nehezebben, de megőrizte pályaelőnyét.

A 128 perces mérkőzésen a hazaiaktól Bojko 17 pontig jutott, a túloldalon Jimerson 16 pontot szerzett.

A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, a második mérkőzést szombaton rendezik Balatonfüreden. A másik ágon a Békéscsaba 1-0-ra vezet a Kaposvár ellen a pénteki második találkozó előtt.


Női Extraliga, elődöntő, 1. mérkőzés:
Vasas Óbuda-Szent Benedek RA 3-2 (22, 23, -16, -20, 5)


korábban, az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:
UTE-MTK Budapest 3-0 (21, 10, 21)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!