Női röplabda Közép-európai Liga - Kikapott Szlovéniában a Vasas

Sport, 2022.01.26

A Vasas Óbuda 3-0-ra kikapott a szlovén Calcit Kamnik otthonában a Közép-európai Liga alapszakaszának szerdai játéknapján.

A magyar együttesből az első játszmában csak az amerikai Taylor Bannisternek ment igazán jól a játék, így a pontosabban, kevesebb hibával röplabdázó hazaiak kerültek előnybe.

A második szettben is a Vasas futott az eredmény után, a hazaiak remek és magas blokkjainak nehezen találta az ellenszerét a magyar együttes, így ez a felvonás is a lendületesen játszó házigazdáké lett.

A harmadik játékrész hozta sokáig a legegyoldalúbb küzdelmet, a Vasas görög vezetőedzője, Jannisz Atanaszopulosz a hajrában szinte minden játékosát becserélte, de ezzel - a játék addigi képe alapján némileg váraltanul - rátalált az ideális összeállítású csapatra, így a Vasas hétpontos hátrányt ledolgozva 20-19-nél vezetett. A hajrá aztán ismét a Kamnik szája íze szerint alakult, így a hazaiak otthon tartották mindhárom pontot és megnyerték az alapszakaszt.

A négyes döntőben a helyét már korábban bebiztosító, jelenleg 6/3-as győzelmi mutatóval és 19 ponttal álló Vasas a második helyen zárja a regionális bajnokság első szakaszát.

A final fourt február 23-24-én rendezik Bécsben.


Eredmény:
Calcit Kamnik (szlovén)-Vasas Óbuda 3-0 (21, 22, 21)
----------------------------------------------------
a Vasas legeredményesebb játékosai: Bannister 19, Bojko 9
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!