Női röplabda Magyar Kupa - A Vasas jutott másodikként döntőbe

Sport, 2022.02.02

A Vasas Óbuda lesz a Szent Benedek RA ellenfele az MVM női röplabda Magyar Kupa döntőjében, mivel hazai 3-0-s sikere után az elődöntő szerdai visszavágóján idegenben 3-2-re legyőzte a Békéscsabát.

A fővárosiak már az első két játszma megnyerésével biztosították helyüket a fináléban.

A döntőt és a bronzmérkőzést március 12-én rendezik az Érd Arénában, utóbbin a Békéscsaba ellenfele a tavaly győztes Fatum-Nyíregyháza lesz.


MVM Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Swietelsky-Békéscsaba - Vasas Óbuda 2-3 (-24, -20, 28, 12, -10)
---------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Drpa 34, Klisura 18, illetve Bannister 12, Takács D. 11

Továbbjutott: a Vasas kettős győzelemmel.


A két együttes a mostani idényben eddig kétszer találkozott egymással és mindkét alkalommal 3-0-s hazai siker született. A tavaly ezüstérmes BRSE-nek most a bajnoki találkozón nyújtott győzelmére, vagy 3-1-es diadalra volt szüksége az aranyszett kiharcolásához, minden más eredmény a Vasas továbbjutását eredményezte.

A visszavágó első szettje fordulatos csatát hozott, előbb a Vasas, majd a BRSE, a hajrára fordulva pedig újra a fővárosi együttes tudott három-négypontos előnyt kialakítani. A játszma végén mindkét együttes játékosai szemmel láthatóan izgultak, sok volt a hiba - elsősorban a nyitásokkal gyűlt meg mindkét fél baja -, a szett végül a kevesebbet rontó Vasasé lett.

A második felvonásban szinte végig a vendégek akarata érvényesült, a BRSE-nek voltak ugyan fellángolásai, de nem tudott kiegyensúlyozottan teljesíteni. A két szerb légiós, Marta Drpa és Sara Klisura ugyan sokáig tartotta a hazai együttes továbbjutási esélyeit, a hajrában egyértelműen a Vasas volt a jobb, amely így alig egy óra után ünnepelhette a továbbjutást.

A harmadik játszmára a vendégeket edző görög Jannisz Atanaszopulosz "sort cserélt", az újonnan beküldött röplabdázók azonban tartották a lépést a hazaiakkal, akiknél Tóth Gábor vezetőedző továbbra is legjobbjait szerepeltette. Bár a szett derekán a viharsarkiak három ponttal megléptek, a hajrá előtt a budapestiek egyenlítettek, majd átvették a vezetést, és két mérkőzéslabdáig is eljutottak. Ezeket a BRSE hárítani tudta, így nagy nehézségek árán, de szépített.

A negyedik szettet a hazaiak kezdték összeszedettebben, kis túlzással minden labdába érésükből pontot szereztek, és könnyedén egyenlítettek a már tét nélküli mérkőzésen. A záró felvonásban ismét koncentráltabban röplabdázott a Vasas, melynek elsősorban a védekezése javult fel a korábbi szintre. A fővárosi együttes végig vezetve nyerte meg a játszmát és egyben a találkozót is.

A 135 perces meccs legeredményesebbje Drpa volt 34 ponttal.

A 13-szoros kupagyőztes Vasas - amely egy évvel ezelőtt a negyeddöntőben kiesett - legutóbb 2020-ban játszott döntőt, melyet akkor meg is nyert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!