Női röplabda Magyar Kupa - Előnyben a Vasas az elődöntőben

Sport, 2022.01.15

A Vasas 3-0-ra legyőzte vendégét, a Békéscsabát az MVM női röplabda Magyar Kupa elődöntőjében, a párharc szombati első mérkőzésén.

A visszavágót február 2-án rendezik Békéscsabán. A tavaly ezüstérmes csabaiak csak akkor juthatnak fináléba, ha a második találkozón 3-0-ra vagy 3-1-re győznek, majd az aranyjátszmát is megnyerik. Minden más eredmény a Vasasnak kedvez.

A másik ágról a története első döntőjére készülő Szent Benedek RA jutott a március közepi fináléba, míg a bronzéremért a címvédő Fatum-Nyíregyháza száll majd harcba.


Eredmény, elődöntő, 1. mérkőzés:
Vasas Óbuda - Swietelsky-Békéscsaba 3-0 (22, 21, 17)
-----------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Török 18, Bannister 17, illetve Drpa 15, Klisura 11


A két csapat a mostani idényben a bajnokságban már találkozott egymással, akkor a Viharsarokban 3-0-s hazai siker született. A Vasas azóta japán liberóval és amerikai átlóval erősített, a BRSE pedig szerződtette a magyar válogatott feladó Bagyinka Fannit.

Az elődöntő első szettjében a Vasas jó nyitásaival sokáig nem igazán tudott mit kezdeni a Békéscsaba, amelynek így jobbára kényszertámadásokból kellett tartania a lépést riválisával. A játékrész derekán hárompontos hátrányból fordítottak a vendégek, de a Vasas több hosszú labdamenet megnyerésének is köszönhetően visszavette, és már nem is engedte ki kezéből a vezetést.

A második játszma fordulatos küzdelmet hozott, többször is előfordult, hogy egyik vagy másik csapat sorozatban három-négy pontot szerzett - ennek ellenére számottevő különbség nem alakult ki a felek között. A BRSE játékosai többet rontottak, mint a hazaiak, de ez a Vasas remek mezőnymunkájának is volt köszönhető. A játékrész derekán négy ponttal elhúztak a fővárosiak, és bár a BRSE innen még vissza tudott zárkózni, a magyar válogatott Török Kata vezérletével ez a szett is a hazaiaké lett.

A harmadik felvonásban Török mellé az amerikai Taylor Bannister és az ukrán Julija Bojko is felzárkózott a hazai pontszerzők közé, így a Vasas már a szett elején biztosnak tűnő, ötpontos előnyt harcolt ki. A fővárosiak ekkor már a játék minden elemében riválisuk fölé kerekedtek, és végig kiegyensúlyozott játékkal, magabiztos teljesítménnyel diadalmaskodtak.

A 85 perces találkozó legeredményesebbje Török volt 18 ponttal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!