Női vízilabda Euroliga - Az UVSE a bronzért játszhat a négyes döntőben

Sport, 2021.04.30

A pénteki nyitómérkőzésen az UVSE kikapott az Olympiakosztól, így a görög gárda jutott be a fináléba a női vízilabda Euroliga négyes döntőjében, amelynek a budapesti Tüskeuszoda ad otthont.

Női Euroliga, négyes döntő, Tüskeuszoda, elődöntő:
Olympiakosz (görög)-UVSE 9-8 (2-2, 2-2, 2-3, 3-1)
-------------------------------------------------
A magyar csapat góldobói: Rybanska, Keszthelyi, Peresztegi-Nagy, Baksa, Faragó, Telek, Antal, Parkes 1-1



Az UVSE rögtön vezetéshez jutott a válogatott center, Rybanska Natasa révén, a 2015-ben kupagyőztes, 2017-ben és 2019-ben pedig második athéni alakulat azonban egyenlített, sőt a vezetést is átvette 2-2 után. A második negyed közepén megint az újpestieknél volt az előny Baksa Vanda jóvoltából, ellépni azonban a nagyszünetig nem sikerült (4-4).

Az Olympiakosz, amely az első félidőben jól sáfárkodott emberelőnyös helyzeteivel, a harmadik játékrészben büntetőből vette vissza a vezetést, de a negyed hajrájában már magyar előnyt mutatott az eredményjelző, miután Antal Dóra is betalált (7-6).

A zárószakasz, amelyet már a közben kipontozódott vezéregyénisége, Keszthelyi Rita nélkül kezdett el a magyar bajnok, két gyors görög gólt hozott. Rebecca Parkes szemfülességének köszönhetően döntetlenre módosult az állás, bő három perccel a vége előtt azonban az Olympiakosz szerezte meg a győzelmet érő gólt, s játszhat szombaton az El-elsőségért, míg az UVSE a harmadik helyért szállhat vízbe.

A női vízilabda legrangosabb sorozatának számító Euroliga négyes döntőjében először érdekelt két magyar csapat is, a pénteki másik elődöntőt a Dunaújváros az orosz Dinamo Uralocskával vívja. Az UVSE negyedik alkalommal jutott el a végjátékba, eddigi legjobb eredménye a 2016-os második hely volt, további két alkalommal pedig negyedikként zárt. A Dunaújváros 15 esztendő elteltével került be a Final Fourba, ahol korábban ötször járt, s egy ezüst mellett három bronzot és egy negyedik helyet gyűjtött.

később:
Dunaújváros-Dinamo Uralocska (orosz) 14.45

további program, szombat:
bronzmérkőzés 17.45
döntő 20.15
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!