Női vízilabda Európa Kupa - Bronzérmes a magyar válogatott

Sport, 2019.03.31

A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmet nyert az Európa Kupa Torinóban zajló hatos döntőjében: Bíró Attila együttese a vasárnapi helyosztón két góllal, 13-11-re győzte le a házigazda olasz csapatot. A mérkőzés legjobbja a féltucat gólt szerző Keszthelyi Rita volt.

Női Európa Kupa, bronzmérkőzés:
Magyarország-Olaszország 13-11 (5-5, 3-1, 2-3, 3-2)
---------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 6, Gurisatti 2, Parkes, Szücs, Gyöngyössy, Szilágyi, Illés 1-1


A magyarok a pénteki negyeddöntőben magabiztosan, 13-9-re győzték le a címvédő görögöket, szombaton pedig hatalmas csatában, 15-14-re kikaptak az oroszoktól.

A vasárnapi bronzcsata gólfesztivállal kezdődött, a torinói publikum tíz találatot láthatott az első felvonásban, egyenlő eloszlásban. A második negyed aztán Keszthelyi Ritáról szólt, a magyar válogatott csapatkapitányának három góljára csak eggyel tudtak válaszolni a vendéglátók. A harmadik játékrészben az olaszok egy gólra feljöttek, sőt kétszer egyenlítettek is, de a zárófelvonásban a magyar csapat sikerrel őrizte ismét megszerzett előnyét, s végül két góllal diadalmaskodott.

Az Európa Kupából az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.


később:

döntő:
Oroszország-Hollandia 16.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!