Női vízilabda Európa Kupa - Vereség az oroszoktól

Sport, 2019.03.30

A magyar női vízilabda-válogatott az elődöntőben kikapott az orosz csapattól, így vasárnap a bronzéremért játszhat az Európa Kupa hatcsapatos döntőjében, Torinóban.

A harmadik helyért a házigazda olaszokkal kell megküzdenie Bíró Attila szövetségi kapitány együttesének.


Eredmény, elődöntő:
Oroszország-Magyarország 15-14 (4-3, 4-4, 5-5, 2-2)
---------------------------------------------------
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Parkes 3, Szücs, Gurisatti 2-2, Csabai, Szilágyi 1-1



Felváltva vezettek a csapatok, ám rendre csupán egy góllal. Ez a helyzet először a harmadik negyedben változott, amikor az oroszok kétgólos előnyre tettek szert (10-8), majd elléptek 12-9-re. A magyar válogatott nem adta fel, a végül öt találatig jutó csapatkapitány, Keszthelyi Rita vezérletével a játékrész végére minimálisra csökkentette hátrányát (13-12).

A befejező nyolc percben minden orosz gólra érkezett megfelelő magyar válasz, így bő három perccel a vége előtt Keszthelyi 15-14-re alakította az állást, de az egyenlítés már nem jött össze.

A szombati másik elődöntőben a hollandok meglepően simán, hat góllal verték Olaszország legjobbjait, így a vasárnapi helyosztón a bronzéremért magyar-olasz összecsapást rendeznek. Az első helyért Hollandia és Oroszország küzd meg.
Eredmény, elődöntő:
Hollandia-Olaszország 17-11 (4-3, 4-1, 5-3, 4-4)


Az Európa Kupából az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.


Később, az 5. helyért:
Görögország-Spanyolország 18.00


A vasárnapi program:

bronzmérkőzés:
Olaszország-Magyarország 15.00

döntő:
Hollandia-Oroszország 16.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!