Női vízilabda LEN Kupa - Döntős az UVSE

Sport, 2019.04.12

A házigazda orosz Kirisi legyőzésével a magyar bajnok UVSE bejutott a döntőbe a női LEN Kupa oroszországi négycsapatos fináléjában.



Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):
UVSE-Kirisi (orosz) 10-8 (3-2, 3-3, 1-1, 3-2)
---------------------------------------------
a magyar csapat góldobói: Keszthelyi 4, Faragó 2, Parkes, Sevenich, Rybanska, Paul 1-1


A Kirisiben zajló négyes torna nyitónapján az UVSE azzal az orosz csapattal került szembe, amely az előző két Euroligát, az európai női klubpóló legfőbb sorozatát megnyerte, és amelyet a második számúnak számító LEN Kupában is fő esélyesként emlegettek. Ehhez képest a pénteki elődöntőben az elejétől a magyar bajnok diktálta a tempót, és bár 1-1 után átvette a vezetést a házigazdák együttese, ez először és utoljára fordult elő ezen a mérkőzésen. Az UVSE 2-2 után ellépett, és 6-3-as vezetésre tett szert. Ám az oroszok még a nagyszünet előtt feljöttek 6-5-re.

A harmadik játékrészben az egyenlítés is sikerült a hazaiaknak, ám a magyar együtteshez mindig visszakerült az előny Faragó Kamilla (7-6, 9-8) és a befejező nyolc percben szintén kétszer eredményes, összességében pedig négy gólig jutó csapatkapitány, Keszthelyi Rita jóvoltából. Keszthelyi szerezte a tizedik magyar találatot, amelyre már nem jött orosz válasz, így 10-8-ra nyert az UVSE, amely a szombati döntőben olasz csapattal, a cataniai Orizzontéval csap össze az európai szövetség, a LEN trófeájáért.



A másik elődöntőben:
Orizzonte (olasz)-Sant Andreu (spanyol) 12-8 (4-1, 2-2, 3-2, 3-3)


A szombati program:

bronzmérkőzés:
Kirisi-Sant Andreu 12.00

döntő:
UVSE-Orizzonte 13.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!