Női vízilabda világliga - A spanyolok kiütötték az oroszokat

Sport, 2021.03.25

Spanyolország női vízilabda-válogatottja magabiztosan, 17-9-re kerekedett Oroszország csapata fölé csütörtökön a világliga európai selejtezőjének budapesti buboréktornáján, a Tüskeuszodában.

Az oroszoknak nem sikerült visszavágniuk a tavalyi, budapesti Európa-bajnokság döntőjében elszenvedett 13-12-es vereségért. Az Eb-címvédő spanyolok a csütörtöki összecsapáson végig irányítottak, és a 6-1-re megnyert záró negyeddel kiütésessé tették győzelmüket. A spanyol együttesben Elena Ruiz öt, Beatriz Ortiz négy gólt dobott.

A spanyolokra pénteken még vár egy vl-találkozó, amelynek tétje számukra a csoportgyőzelem, majd szombaton - ugyancsak a Tüskeuszodában - a házigazda magyarokkal vívnak felkészülési mérkőzést.


Női világliga, európai selejtező:
Spanyolország-Oroszország 17-9 (4-3, 5-3, 2-2, 6-1)

korábban:
Görögország-Hollandia 16-15 (4-4, 5-3, 3-5, 4-3)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Magyarország 16 pont/6 mérkőzés, 2. (és továbbjutott) Spanyolország 14/5, 3. Görögország 9/6, 4. Olaszország 7/6, 5. Oroszország 6/5, 6. Hollandia 5/4, 7. Franciaország 0/6


a további program:

pénteken játsszák:
Hollandia-Spanyolország 18.30

szombaton játsszák:
Hollandia-Oroszország 18.00


A világliga európai selejtezőjében hét csapat érintett, és a kiírás értelmében mindenki hat mérkőzést játszott volna: hármat otthon, hármat idegenben. A pandémia miatt azonban az európai selejtezők tavaly félbeszakadtak, és a halasztások után buboréktorna vált szükségessé.

Utóbbinak Budapest lett a házigazdája, de miután Olaszország és Franciaország sem utazott el, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntése értelmében ellenfeleik játék nélkül, 5-0-val nyerték meg az ellenük függőben maradt mérkőzéseiket. Bíró Attila szövetségi kapitány időközben olimpiai kvalifikációhoz jutó magyar válogatottjának ezért a budapesti tornán már nem kell selejtezőt játszania. A sorozatban addig is élen álló együttes így 16 ponttal az első vagy második helyen zár, és biztosan ott lesz nyolcas szuperdöntőben, amelyet - a magyar szövetség közlése alapján - a tervek szerint a nyáron Oroszországban rendeznek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!