Női vízilabda világliga - Tizennégy fős keret a franciák ellen

Sport, 2018.10.31

Tizennégy játékosból álló keretet hirdetett Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a franciák elleni világliga-mérkőzésre.

A magyar csapat kedden, Egerben fogadja a franciákat a sorozat európai selejtezőjében, amely egyben az Európa Kupa selejtezője is. A jó szereplés ezúttal azért fontos, mert a nyári Szuperdöntő győztese lesz az első csapat, amely kiharcolja a tokiói olimpiai részvételt.

"Mostantól minden élesben megy, ráfordultunk a célegyenesre, Európa Kupa, világliga, majd világbajnokság, meghatározó szezon áll előttünk" - idézte a szövetségi kapitányt a waterpolo.hu oldal.

Az Európa-bajnoki csapatból ezúttal Tóth Eszter és Parkes Rebecca hiányzik, helyükre Kasó Orsolyát, Máté Zsuzsannát és Vályi Vandát hívta meg Bíró Attila, aki a meccsnapon dönti el, hogy a keretből melyik játékos szorul majd a lelátóra.

A csapat hétfőn reggel indul Egerbe, ahol a mérkőzést megelőzően háromszor edz majd - már a december 3-i, milanói mérkőzésre is hangolva.

"Nem becsüljük le a franciákat természetesen, de elsősorban az olaszok elleni idegenbeli találkozóra készülünk, hiszen az idén az lesz az első komoly megméretésünk, amelyen lehetőség szerint nyerni kellene" - mondta Bíró Attila.


A női válogatott kerete:
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A játékosok neve mellett az a klub szerepel, amelyből kiharcolták a kerettagságot.

A világliga európai selejtezőjének B csoportjában a magyarok, a franciák és az olaszok mellett még a hollandok szerepelnek.

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 28. és 31. között, később kijelölendő helyszínen rendezik, és onnan lehet majd a világliga Szuperdöntőjébe jutni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!