Női Vuelta - Van Vleuten sporttörténelmi triplázása, Vas 28. helyen zárt

Sport, 2022.09.11

Annemiek van Vleuten sporttörténelmi triplázást hajtott végre címvédésével a Vuelta női országúti kerékpáros körversenyen, amelyen Vas Kata Blanka a 28. helyen zárt.

A hivatalosan Ceratizit Challenge by La Vuelta nevet viselő ötszakaszos női viadal nyolcadik kiírása a Madrid környéki 96 kilométeres távval zárult vasárnap. Az 5,6 kilométeres körpályát - itt ér véget később a nap folyamán a férfiak viadala is - 17 alkalommal teljesítették a versenyzők. Az összetettben tavaly kilencedik Vas még az utolsó kilométeren belül is a csapattársaiért dolgozott, ám a győzelmet nem az SD Worx valamelyik versenyzője, hanem - a Trek-Segafredo kiváló taktikájának is köszönhetően - a világbajnok olasz Elisa Balsamo szerezte meg, aki utolsó versenynapját teljesítette a megkülönböztető trikóban az ausztráliai vb előtt.

Vas feladatát elvégezve már nem hajrázott, így 87. helyen ért célba, összetettben pedig a 28. pozícióban zárt.

A piros trikós Van Vleuten megőrizte előnyét, így a viadal történelmében harmadikként megvédte címét. Egyben sportágtörténelmi triplázást hajtott végre a Movistar 39 esztendős holland klasszisa, miután idén júliusban a tíz etapból álló női Giro d'Italiát és a nyolcszakaszos Tour de France-t is megnyerte. Ezen a három versenyen egy esztendőn belül eddig egyik nem képviselőjének sem sikerült diadalmaskodnia, igaz, a férfiaknál három hétig tartanak a nagy körversenyek.


Eredmények (a viadal honlapja alapján):

5. szakasz, Madrid és környéke, 96 km:
1. Elisa Balsamo (olasz, Trek-Segafredo) 2:21:37 óra
2. Lotte Kopecky (belga, SD Worx) azonos idővel
3. Marta Bastianelli (olasz, UAE) a. i.
...87. Vas Kata Blanka (SD Worx) 28 másodperc hátrány

Az összetett végeredménye:
1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 12:21:46 óra
2. Elisa Longo Borghini (olasz, Trek-Segafredo) 1:44 perc hátrány
3. Demi Vollering (holland, SD Worx) 2:11 p h.
...28. Vas 12:07 p h.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!