Nyíltvízi úszó Ek - Szimcsák Mira első diadala

Sport, 2022.05.20

Szimcsák Mira pályafutása első nagy diadalát aratta a felnőttek között a nyíltvízi úszók Európa-kupa sorozatának idei harmadik versenyén, pénteken.

A 18 éves úszó, aki a 2018-as junior Európa-bajnokságon aranyérmes volt öt kilométeren, végig tartani tudta a tempót a legjobbakkal, majd a 10 kilométeres táv végén rendkívül szoros befutóban diadalmaskodott a brazil Vivian Jungblut és a kilencszeres Európa-bajnok olasz Rachele Bruni előtt.

"Nagyon megleptem magam, egyáltalán nem gondoltam arra, hogy ma ez fog történni velem" - mesélte a magyar szövetség hírlevelében Szimcsák, aki élete első Ek-viadalán indult. "Végig vert mindenki mindenkit, így teljesen együtt haladt a mezőny, nekem egyetlen tervem volt, végig Olasz Anna mögött menni. Úgy gondoltam, ha az sikerül, akkor biztos jó helyen vagyok".

A további öt magyar induló közül még az olimpiai negyedik Olasz Anna tempózott az élmezőnnyel, ő végül kilencedikként csapott a célba, hátránya öt másodperc volt honfitársával szemben.

A férfiaknál a papírformának megfelelően az Európa-bajnoki címvédő Gregorio Paltrinieri diadalmaskodott a szardíniai Algheróban, a dobogó két alsóbb fokára is olasz versenyzők állhattak fel.

A hat állomásból álló Ek a magyarországi vizes vb után, Belgrádban folytatódik július 10-én.

Eredmények:

--------------

nők:
1. Szimcsák Mira 1:58:36.1 óra
2. Vivian Jungblut (brazil) 1:58:36.2
3. Rachele Bruni (olasz) 1:58:36.3

férfiak:
1. Gregorio Paltrinieri (olasz) 1:49:45.7 óra
2. Domenico Acerenza (olasz) 1:49:46.5
3. Marcello Guidi (olasz) 1:50:01.9
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!