Nyíri Zoltán: érmeket várok Tokióban

Sport, 2021.01.12

Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök sikeresnek ítélte a Ferencvárosi Torna Club 2020-as évét, egyúttal elárulta: érmeket vár az egyesület sportolóitól a nyári, tokiói olimpián.

"Nagyszerűen kezdődött az előző esztendő, mert januárban hét fradista volt az Európa-bajnokságot nyert férfi vízilabda-válogatottban, a Liu fivérek pedig a kontinensviadalon ismét megmutatták, hogy ők a sportáguk királyai. Futballban megvédtük a bajnoki címünket, majd 25 év után sikerült ismét a Bajnokok Ligája főtáblájára jutni, ahol egyik meccsen sem mutattunk olyan formát, amit szégyellni kellene" - értékelte az M4 Sport kedd délelőtti Sporthíradójában az előző esztendőt a sportvezető.

Nyíri kiemelte a klub férfi vízilabdacsapatát is, amely sorozatban tizedik trófeáját gyűjtötte be azzal, hogy megvédte címét a Magyar Kupában. Szerinte a Varga Zsolt vezetőedzőben lévő elszántság és munka a titok, továbbá hogy a fantasztikus játékosok mellett megvannak a zongoracipelők is, ezért nem véletlen, hogy több esetben a harmadik-negyedik negyedben sikerül fordítani és megnyerni a döntőket.

Szót ejtett az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta leigazolásáról is. Mint mondta, a kajakos kereste meg őket, amit "kötetlen beszélgetés, tárgyalás és megegyezés követett". Elárulta, az FTC három feltételt szabott, egyrészt a minél sikeresebb tokiói szereplést, másrészt hogy utána a 2024-es, párizsi játékokig folytassa a pályafutását, harmadrészt pedig azt reméli, hogy a soroksári Duna-ágon működő, kevésbé ismert szakosztály utánpótlása fellendül Kozák szerződtetésétől.

Nyíri a tokiói olimpián elsősorban éppen Kozáktól vár érmeket, de megemlítette az úszókat is, köztük a vélhetően utolsó ötkarikás szereplésére készülő Verrasztó Dávidot. Ezen kívül szerinte csapatsportokban vehetik ki részüket a Ferencváros sportolói a sikeres szereplésből, elsősorban a férfi vízilabdázók és márciusi kvótaszerzés esetén a női kézilabdázók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!