Ökölvívó Eb - A kapitány bízik az éremszerzésben - ELŐZETES

Sport, 2022.05.20

Az éremszerzés reményében utazik el a hétfőn kezdődő férfi ökölvívó Európa-bajnokságra a kilencfős magyar válogatott, amely hétéves rossz sorozatot törne meg Jerevánban.

"Nagyon bízom az éremszerzésben, ami benne is van a csapatban" - jelentette ki pénteken az MTI-nek Bertók Róbert szakvezető, hozzátéve, hogy 2015-ben volt legutóbb magyar dobogós kontinensviadalon, és szeretnék megtörni az azóta tartó rossz szériát.

A szakember annak ellenére is képesnek tartja a csapatot a cél elérésére, hogy a felkészülés során három meghatározó bokszoló, Kovács Pál (80 kg), Baracsi Dániel (92 kg) és Kiss Levente (+92 kg) is kidőlt sérülés miatt.

"Jól sikerült a felkészülés, ezért bízom benne, hogy mindannyian jó teljesítményt nyújtanak majd. Az éremszerzésre legesélyesebb az 51 kilogrammban Bernáth Attila, 54 kilóban Virbán Gábor és a 63,5 kilósok között szereplő Kovács Richárd lehet, de mint mondtam, a többiekben is benne van a jó eredmény" - jegyezte meg a kapitány.

A csapat hosszú, összességében kilenchetes közvetlen felkészülésen van túl. A bokszolók idén a brazil, a román, az osztrák és a horvát válogatott tagjaival is tudtak kesztyűzni, amit a kapitány nagyon hasznosnak nevezett, a megfelelő felkészülést pedig nemzetközi tornák is segítették. Az Eb-t megelőző utolsó két hétben Tatán tréningezett a csapat, az utolsó előtti héten még bő kerettel, ezen a héten pedig már csak az utazók edzettek együtt.

A magyar válogatott szombaton indul az örmény fővárosba, ahol a vasárnapi sorsolás, technikai értekezlet és megnyitó után a versenyek hétfőn kezdődőnek, a döntőket pedig egy héttel később, május 30-án rendezik.

A magyar Eb-csapat:

-------------------
51 kg: Bernáth Attila
54 kg: Virbán Gábor
57 kg: Bundovics István
60 kg: Veres Roland
63,5 kg: Kovács Richárd
67 kg: Fodor Milán
71 kg: Gerzsenyi István
75 kg: Cservenka Róbert
+92 kg: Fehér Koppány
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!