Ökölvívó olimpiai selejtezőtorna - Pribojszki Kata nyert, egy győzelemre van Tokiótól

Sport, 2021.06.04

Pribojszki Kata jobbnak bizonyult a spanyol Melissa Noemi Gonzalez Tudgénél a nők 60 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében, így egy győzelemre került a kvótaszerzéstől a párizsi európai olimpiai kvalifikációs boksztornán.

Pribojszki végig irányított a pénteki találkozón, amely nem volt tiszta meccs, a sok szabálytalanság miatt nem alakulhatott ki folyamatos boksz. A magyar ökölvívó viszont összességében meggyőzőbb teljesítményt nyújtott spanyol ellenfelénél, és 4-1-es megosztott pontozással kerekedett fölé.

Pribojszki szombaton a 18 órakor kezdődő esti programban a legjobb négy közé jutásért, egyúttal a tokiói kvótáért küzdhet.

A torna további magyarjai közül Fodor Milán szombaton délután az ötkarikás szereplésért csap majd össze a lengyel Damian Durkaczcal a 63 kg nyolcaddöntőjében. A már kvótás Gálos Roland (57 kg) pedig vasárnap mérkőzik meg az angol Peter McGraillal.

A nőknél korábban a 75 kg nyolcaddöntőjében Nagy Tímea nem tudta borítani a papírformát, így egyhangú pontozással kikapott orosz riválisától, a kétszeres világ- és Európa-bajnok Zenfira Magomedalijevától.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!