Olasz, lengyel és török csapat jutott a röplabda BL szuperdöntőjébe

Sport, 2021.03.26

A férfiaknál olasz és lengyel, a nőknél olasz és török csapat jutott a röplabda Bajnokok Ligája veronai szuperdöntőjébe.

A európai szövetség honlapja szerint az elődöntőkben a férfiaknál a lengyel Grupa Azoty Kedzerzyn Kozle az orosz Zenit Kazannyal találkozott, és miután az első mérkőzésen idegenben 0-2-ről fordítva, öt mérkőzéslabdát hárítva nyert 3-2-re, a hazai visszavágón drámai mérkőzésen között ugyanilyen arányban veszített. A lengyelországi összecsapáson a Kozlénak a negyedik szettben öt, az ötödikben két mérkőzéslabdája volt, de a Zenit kiharcolta az aranyjátszmát. Ebben a hazaiak a második - összességében kilencedik - mérkőzéslabdájukat kihasználva jutottak döntőbe, történetük során először.

A másik ágon a háromszoros BL-győztes olasz Itas Trentinónak a hazai pályán aratott 3-0-s győzelem után idegenben egy 3-2-es vereség is belefért a Perugia ellen a fináléba kerüléshez.

A nőknél a 2019-ben döntős olasz Imoco Conegliano két 3-0-s sikerrel ejtette ki a címvédő Igor Gorgonzola Novara csapatát. Daniele Santarelli együttese sorozatban 57. tétmeccsét nyerte meg, veretlenségi sorozata 2019 decembere óta tart. A csapat harmadik BL-döntőjében első végső sikerére készül.

A másik ágon a négyszeres aranyérmes török Vakifbank Istanbul az első, hazai találkozón 3-2-re kikapott ugyan az olasz Busto Arsiziótól, ám az idegenbeli visszavágón nagyon simán győzött 3-0-ra, ezzel története kilencedik BL-döntőjére készülhet.

A férfi és a női finálénak május elsején Verona ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!