Olimpiai kvalifikációs birkózótorna - Barka tussal nyert, Németh tussal kikapott

Sport, 2021.03.19

Barka Emese a papírformának megfelelően gyors győzelmmel kezdte meg szereplését és a nyolc közé jutott az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén, melyen Németh Zsanett tussal kikapott a nyolcaddöntőben.

Olimpiai kvalifikációs birkózótorna Budapesten A négyfős magyar női csapatban Ritter Árpád szövetségi kapitány a két tapasztalt versenyzőjétől, az Európa-bajnok és többszörös világbajnoki harmadik Barkától (57 kg) és az Eb-második Németh-től (76 kg) várta előzetesen a jó szereplést, és előbbi nem is okozott csalódást nyitómeccsén.

Az már a szerdai sorsolás után egyértelműnek látszott, hogy az esélyek alapján a csepeliek Európa-játékok győztesének a nyolcaddöntőt simán kell hoznia, a spanyol Graciela Sanchez Diaz nem okozhat neki gondot és nem is okozott. Barka tulajdonképpen még bemelegedni sem tudott igazán, mert egy rövid tapogatózás után összefogta ellenfelét és egy fordított csípődobással a hátára vágta, majd tusba szorította.

A folytatás már sokkal nehezebbnek ígérkezik, ugyanis a második kiemelt ukrán Alena Akobija Hrusinával találkozik az elődöntőbe jutásért.

A riói olimpikon Németh Zsanett nem volt szerencsés a sorsolásnál, mivel a fehéroroszok klasszisa, a világ- és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres olimpiai ötödik Vaszilisza Marzaljuk jutott neki első ellenfélként. Az UTE sportolója nem kezdett rosszul, aktívabb volt a fehérorosznál, akit előbb figyelmeztettek, majd intettek is passzivitás miatt. Ez utóbbit követően viszont az akciókényszerben lévő Marzaljuk szépen fogta össze a magyart, aki rálépett egy csípődobásra, és az addigi események alapján váratlanul komoly, négypontos hátrányba került.

A fehérorosz szép akciója alapvetően változtatta meg a meccs képét, Némethnek kezdeményeznie kellett, ám nem volt igazán veszélyes riválisára, aki nem csupán jól védekezett, de többször sikeresen indított, és a második menet közepére 9-0-ra elhúzott, majd tusolta Németh Zsanettet.

Szekér Szimonetta (53 kg) és Szabados Noémi (68 kg) Németh-hez hasonlóan kikapott első meccsén, így már csak Barka Emese van harcban a kvótáért, melyet Budapesten minden súlycsoportban a döntősök szereznek meg.
(MTI)

Galériánk

Olimpiai kvalifikációs birkózótorna Budapesten Olimpiai kvalifikációs birkózótorna Budapesten Olimpiai kvalifikációs birkózótorna Budapesten Olimpiai kvalifikációs birkózótorna Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!