Olimpiai kvalifikációs birkózótorna - Kuramagomedov ötödik helyével zártak a szabadfogásúak

Sport, 2021.03.19

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad az ötödik helyen zárt az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén.

A dagesztáni születésű versenyző csütörtökön az utolsó másodpercekben veszítette el negyeddöntőjét, amivel lemaradt a tokiói kvótáról. A tatabányaiak szabadfogásúja láthatóan rosszul viselte a kudarcot, péntek délelőtt viszont úgy tűnt, felszívta magát a vigaszági folytatásra, és könnyed sikerrel vívta ki a helyosztós szereplés lehetőségét.

A harmadik helyért rendezett késő délutáni bronzmeccsen a román Maxim Vasilioglo várt rá, akit a papírforma szerint vernie kellett volna, és a találkozó első felében az esélyeknek megfelelően 2-0-ás előnyt harcolt ki. A második szakaszban Kuramagomedov egy ideig tartotta előnyét, majd megpróbálkozott egy mögékerüléssel, melyet azonban jól kontrázott meg riválisa, és egyenlített, ami már neki kedvezett. A hajrában már a román volt a jobb, egy levitellel egyértelművé tette fölényét, és meglepetésre megszerezte a bronzérmet.

Ezzel a magyarok számára lezárult a pénteki versenynap, melyen nem sikerült olimpiai kvótát szereznie egyetlen hazai női birkózónak sem, ahogy egy nappal korábban a szabadfogásúak sem jártak sikerrel.

Szombaton a kötöttfogásúak következnek, a mezőnyben négy magyarral, Torba Erikkel (60 kg), Korpási Bálinttal (67 kg), Szőke Alexszel (97 kg) és Varga Ádámmal (130 kg).

A budapesti viadalon minden kategóriában az első két helyezett jut kvótához a tokiói játékokra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!