Olimpiai kvalifikációs birkózótorna - Szőke Alex nyert a vigaszágon

Sport, 2021.03.21

Szőke Alex vasárnap megnyerte vigaszági mérkőzését, így mind a négy magyar kötöttfogású érdekelt lesz az esti helyosztó mérkőzéseken az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyének zárónapján.

A szombati előcsatározások során az ESMTK 97 kilós sportolója egy győzelem után a negyeddöntőben szenvedett vereséget egy kiélezett mérkőzésen, így az olimpiai kvótáról ezúttal lemaradt, de versenyének nem lett vége, mivel bolgár legyőzője, Kiril Milov a fináléba kerülésével a vigaszágra segítette őt.

A bronzmérkőzésért Szőkének az osztrák Markus Raggingert kellett legyőznie, ami nem okozott neki komoly gondot. A meccs már az első menetben eldőlt, mivel a magyar birkózó riválisa intése (1-0) után két pörgetést is bemutatott (5-0), így komoly előnybe került. A folytatásban az osztrák már csak egy intéspontot szerzett, Szőke Alex pedig 5-1-re győzött.

A 21 éves tehetség ezzel minden bizonnyal bronzéremmel zárja a tornát, mivel a szombati elődöntőben vesztes cseh Artur Omarov a hírek szerint sérülés miatt valószínűleg nem vállalja majd a szereplést.

A másik három magyar kötöttfogású birkózó egyaránt elődöntős volt szombaton, közülük viszont csak a világ- és Európa-bajnok (67 kg) Korpási Bálint tudott a négy között is nyerni, ezzel ő az egyedüli döntős, egyúttal a viadal egyetlen hazai kvótaszerzője. Korpási a döntőben a georgiai Ramaz Zoidzével csap majd össze. A 60 kilogrammban érdekelt Torba Erik a szintén georgiai Irakli Dzimistarisvilivel, a nehézsúlyú (130 kg) Varga Ádám pedig a bolgár Radoszlav Plamenov Georgijevvel küzd majd meg a harmadik helyért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!