Online sakktorna - Carlsen és Nakamura végzett az élen, Kaszparov nyolcadik

Sport, 2020.09.14

    Moszkva, 2020. szeptember 14., hétfő (MTI/TASZSZ) - A norvég világbajnok Magnus Carlsen és az amerikai Hikaru Nakamura holtversenyes elsőségét hozta az a nemzetközi online gyorssakk-torna, melyet az amerikai ex-világbajnok Bobby Fischer emlékének szenteltek, s melynek tíz résztvevője között egy amerikai mecénásnak köszönhetően 150 ezer dollárt osztottak fel.  

A viadalt körmérkőzéses rendszerben bonyolították le úgy, hogy a három nap alatt a Fischer-féle random sakk szabályai szerint mindenki játszott mindenkivel, s egy-egy parti alap-játékideje 20 perc volt. A néhai nagymester kitalálta változat lényege az, hogy a játszma kezdetekor a bábuk elhelyezése nem hagyományosan, hanem többféleképpen történhet, s összesen 960 féle megengedett alapállás létezik.

A hétvégi torna két győztese egyformán 31 250 dollárral gazdagodott, a 6-6 pontos Carlsen és Nakamura mögött harmadikként 5,5 ponttal az örmény Levon Aronjan végzett, míg a sportág történetének 13. világbajnoka, az orosz Garri Kaszparov meglepetésre csak nyolcadik lett a kilenc partiban szerzett 3,5 pontjával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!