Open Water Tournament - A Körösön és Gyékényesen lesz idén verseny

Sport, 2022.07.07

Idén két futammal folytatódik a nyíltvízi úszóbajnokság, az Open Water Tournament (OWT): a profik és az amatőrök a békési Körösben és a gyékényesi búvártóban tehetik próbára tudásukat.

A szervezők tájékoztatása szerint páratlan helyszíneken profi és biztonságos körülmények között versenyezhetnek a résztvevők.

Jövő szombaton a békési Körös várja az indulókat, akik Szanazug és Békés Dánfok között 10 kilométeren, a Dobozi híd és Békés Dánfok között pedig 4 kilométeren próbálhatják ki magukat. A pálya egyediségét az adja, hogy egy mesterségesen kialakított, nyílegyenes csatornáról van szó, amelyet még a 18-19. századi folyószabályozások idején építettek ki.

Az OWT augusztus 21-én Gyékényesre, a Kotró bányatóhoz látogat. A határmenti település turisztikai látványossága 15 méteres mélységével a búvárok kedvelt úticélja. Az úszók - amint az a szervezők tájékoztatásából kiderül - a szédítő mélység és a kristálytiszta víz miatt a búvárok által elsüllyesztett roncsokat és vízi élőlényeket, halakat is láthatnak tempózás közben. A három kilométeres pálya további különlegessége, hogy a közepén egy sziget található, ezt az amatőrök egyszer, a profik pedig háromszor kerülik meg.

"Tavaly hatalmas sikerrel zártuk az OWT versenyfolyamát, több százan tették próbára magukat a különböző helyszíneken. Egyre nagyobb azoknak a tábora, akiknek a mozgás szeretete mellett az is fontos, hogy közösségben sportoljanak, erre pedig remek alkalmat biztosítanak a jó hangulatú versenyek, sőt, már a felkészülés is - az úszóközösség tagjai közös edzéseken mozgathatják meg az izmaikat" - mondta el Mezős Balázs, az OWT alapítója.

A Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid a kezdetek óta támogatják az OWT versenyeket, idén is kilátogatnak a futamokra, hogy a rajtnál tanácsokkal lássák el az indulókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!