Orosz Pál: "a BL-csoportkör a cél, de nem dőlünk a kardunkba, ha az El jön össze"

Sport, 2021.04.21

A sorozatban harmadszor bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának ismét a Bajnokok Ligája-csoportkör elérése a célja, de Orosz Pál vezérigazgató szerint akkor sem dőlnek a kardjukba, ha az Európa-liga főtáblája jön össze.

"Magyar klub számára nem evidencia, hogy ott van a BL csoportkörében, de ez a célunk. Tavaly ősszel a BL-ben mi voltunk a legalacsonyabb költségvetésű klub, ehhez képest megfelelően helytálltunk. A mi hátterünk sokkal inkább El-re alkalmas, így akkor sem dőlünk a kardunkba, ha az Európa-liga főtábláján szerepelhetünk" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának adott szerdai interjújában a sportvezető, aki immár több mint tíz éve, 2011 márciusa óta irányítja a futballcsapatot működtető gazdasági társaságot.

Orosz kifejtette, az előrelépést az jelentené, ha az együttes még tavasszal is szerepelhetne a nemzetközi porondon, de szerinte ahhoz, hogy a következő lépést megtegyék, sok mindennek kellene történnie. A közeljövőt illetően a nyári átigazolási tervekről egyelőre nem akart beszélni, de azt leszögezte, "arra nem kell gondolni, hogy óriási mozgások lesznek a keretben". Hozzátette, Szerhij Rebrov vezetőedzőnek további egy évig még érvényes szerződése van.

"Bajnokságot nyerni egy folyamat, melynek során vannak jobb és rosszabb periódusok. Nagy öröm, hogy saját stadionban a legnagyobb riválist legyőzve sikerült megszerezni a bajnoki címet. Ez óriási dolog a klub életében, mert legutóbb 1926 és 1928 között volt arra példa, hogy sorban három aranyérmet nyerjek" - mondta az első hely keddi bebiztosításáról Orosz, aki megemlítette, hogy ötös sikerszériát 1909 és 1913 között produkált a zöld-fehér együttes.

A Ferencváros kedden 3-0-ra legyőzte az Újpestet az OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel megszerezte története 32. bajnoki címét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!