TV műsor

Öttusa Eb - Demeter a lovaglás után is a bő élcsoportban

Sport, 2019.08.10

Három szám után a hetedik helyen áll Demeter Bence az olimpiai kvalifikációs öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, melyben nyolc olimpiai kvótát osztanak ki.

Demeter a fordított sorrend miatt a négy magyar közül utolsóként lovagolt a pályára, mivel az úszást és a vívást követően ötödik volt. Tempósan haladt, de az 5-ös, a 7-es, a 8-as és a 10-es akadályt lehúzta, és volt még négy másodperc túllépése az 1 perc 9 másodperces szintidőhöz képest. A rontásokért 28, az időért 4 pontot vontak le tőle, így 268-at szerzett a lehetséges 300-ból. Ezzel ugyan jelentősen nem került hátrébb, mivel kevés jó teljesítmény volt a lovaglásban, de valamelyest rontott a helyzetén.

Előtte és utána is kis különbségekkel állnak a bő élcsoport versenyzői, így kiélezett küzdelemre van kilátás a kvótákért.

A magyarok közül elsőként Regős Gergely lovagolt, és egy darabig úgy tűnt, komolyabb gond nélkül végigmehet, de aztán következett két akadályverés, illetve közte két ellenszegülés, továbbá időtúllépés is, ami 51 pont levonással járt.

Hasonlóan ment később Marosi Ádám és Kasza Róbert is. Előbbi igyekezett kézben tartani a lovát, de az alacsonyan ugrotta az akadályokat, így ötnél leesett a rúd, és a szintidőn belül sem sikerült végigmenni a pályán, a teljesítmény 254 pontot ért. A második körben ugyanezzel a lóval gyengébb eredményt értek el.

Kasza lova öt akadállyal nem tudott megbirkózni, egynél pedig megállt, és neki is kevés volt a megadott idő a pálya teljesítéséhez, így 242 ponttal zárt.

Marosi a 24., Kasza a 25., Regős a 31. a 20.15-kor kezdődő, lövészetekkel kombinált futás előtt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!