TV műsor

Öttusa ob - Harmadszor győzött Alekszejev Tamara

Sport, 2020.10.04

Alekszejev Tamara, illetve az UTE csapata győzött a nők vasárnapi versenyében az öttusázók országos bajnokságán.

A koronavírus-járvány miatt március közepéről elhalasztott ob-nak a Ludovika Aréna, illetve a Ludovika Egyetemi Sportközpont és a Nemzeti Lovarda adott otthont. A nők mezőnyében - ahogyan szombaton a férfiakéban - is voltak betegség miatt hiányzók, Simon Sarolta és Barta Luca ezért nem indult, így végül húszan kezdték meg a küzdelmeket.

A nyitószámban, a vívásban a KSI fiatalja, László Beáta és a világbajnok Kovács Sarolta neve mellé is 27 győzelem, 11 vereség és 250 pont került, a válogatott másik alapembere, a tavalyi bajnok Alekszejev Tamara csupán egy győzelemmel maradt el tőlük. Az úszásban két fiatal, Gulyás Michelle és Papolczi Emília azonos idővel 2:08.28 perccel ért célba a 200 méteres táv végén, míg a harmadik ebben a számban a lábsérülés és -műtét miatti hosszú kihagyás után visszatért világbajnok Földházi Zsófia lett 2:10.68-cal. A több hibátlan teljesítményt és jó produkciót hozó lovaglás után Kovács Sarolta vezetett összetettben, tíz másodperccel László Beáta előtt vágott neki a lövészetből és futásból álló kombinált számnak. Alekszejev 26, Földházi pedig 48 másodperces hátránnyal várta a startot. A zárótusa Guzi Blankának sikerült a legjobban, 12:12.22 perc alatt teljesítette a 3200 métert, de Alekszejev ötödik ideje - 12:33.88 p - elég volt ahhoz, hogy megvédje bajnoki címét, 2014 és 2019 után harmadszor is a dobogó tetejére állhasson.

"Végre versenyezhettek a lányok, nagy szükségük volt már a versenyhelyzetre" - fogalmazta meg tömören a bajnokság legnagyobb pozitívumát az MTI-nek Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya.

"Bár mindenki edz már, a pandémiás időszak miatt más-más felkészülés után érkeztek a versenyre a lányok, ezért az eredmények nem feltétlenül tükrözik a tényleges erőviszonyokat" - mondta, majd hozzátette, kapitányként elsősorban arra volt kíváncsi, milyen állapotban vannak, illetve hogyan tudnak küzdeni a versenyzők. Véleménye szerint a kulcsszámnak számító vívásban Kovács és Alekszejev jól teljesített, de hazai mezőnyben még többre képesek. Örömtelinek nevezte egy-két fiatal "meglepően jó vívását". A kapitány szerint a világbajnok csapat tagjai közül jelenleg Alekszejev van a legjobb fizikai állapotban, Kovács Sarolta sokat fogyott, ami jó alap a folytatáshoz, Földházin pedig még érződik, hogy sokat kihagyott, és későn kezdte a felkészülést.


Eredmények, Nu Skin országos bajnokság, női verseny:

egyéni:

-------
1. Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) 1352 pont
2. Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) 1341
3. Gulyás Michelle (KSI) 1329


csapat:

-------
1. UTE (Földházi Zsófia, Kovács Eszter, Tóth Dorka Sára) 3912 pont
2. KSI (Gulyás Michelle, Breitner Hanna, Boros Alexandra) 3889
3. Volán Fehérvár (Kovács Sarolta, Csizmazia Rita, Szűcs Dóra) 3662
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!