Öttusában egyelőre csak laser run-felmérőket tartanak

Sport, 2020.06.15

Az új hazai versenynaptárat egyelőre nem tudja összeállítani a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ), mert várnia kell a nemzetközi programra, viszont a múlt héttől már szervez versenyeket, igaz, csak a lövészettel kombinált futásban, azaz laser runban.

"A nemzetközi szövetség egyelőre csak arról döntött, hogy az idei évre kiírt világkupákat 2021-re helyezi át. Nem lehet tudni, mely nemzetközi versenyeket törlik, vagy rendezik egy későbbi időpontban, ezért egyelőre várakozó állásponton vagyunk, és rendszeresen sürgetjük a döntéshozókat" - nyilatkozta az MTI-nek Gallai István, a MÖSZ főtitkára, megemlítve azt is, hogy az idén június-júliusra, Székesfehérvárra tervezett felnőtt Európa-bajnokság sorsa is kérdéses. Az nemzetközi szövetség (UIPM) szeptember 17-21-i dátumot javasol, de az európai és a magyar szövetség szerint is ez korai, nem lenne idő a megfelelő felkészülésre.

Hozzátette, azt sem tudja még, hogy mikor rendezhető majd meg a március 13-14-ről a koronavírus-járvány miatt elhalasztott felnőtt országos bajnokság.

A főtitkár beszélt arról is, hogy a tréningek még nem mindenhol indultak el mind az öt számban, de futni és lőni a karantén idején is tudtak a versenyzők, ezért bizonyos szempontból edzésben voltak. Ezt kihasználva a szövetség június elejétől laser run-felmérőket hirdetett.

"Ezeken az edzésen belüli nyílt felmérőkön összemérhetik erejüket az egyesületek, és a szövetségi kapitányok is képet kaphatnak a versenyzők állapotáról. Június 9-én a Margitszigeten indult a sorozat, ahol a Trion SC és a MAFC versenyzői küzdöttek egymással, másnap Székesfehérváron került sor felmérőre, de rendeztek már egy-egy állomást Csepelen, Dunakeszin és a KSI-ben is" - mondta a főtitkár és hozzátette, továbbra is több helyszínen szeretnék lebonyolítani a felmérőket, hogy ne jöjjön össze túl sok versenyző és szurkoló egy helyen, így vigyázva a résztvevők egészségére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!