Párizs 2024 - Érdi Mária számára alap a kvóta megszerzése idén

Sport, 2023.01.16

Érdi Mária számára az augusztusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó világbajnokság lesz az év fő eseménye, ahol elvárás magával szemben a párizsi kvóta megszerzése.

Az ILCA (korábban Laser) hajóosztályban versenyző Érdi januárban Melbourne-ben készül, ahol rajthoz áll az ausztrál bajnokságon.

"Elég sűrű a program idén, minden hónapra jut egy nagy verseny. Korán, márciusban lesz az Európa-bajnokság, aztán jönnek a szokásos megmérettetések. Április elején Palmában, a végén Hyeres-ben rendeznek világkupa-viadalt, májusban pedig Kiel lesz a helyszín. Júliusban jön egy olimpiai tesztverseny Marseille-ben, majd augusztusban az összevont világbajnokság" - nyilatkozott az MTI-nek a többszörös korosztályos Európa- és világbajnok vitorlázó.

Hozzátette, a vb mellett az Eb-n is fontos számára a helyezés, azért is, mert a támogatása is főleg ezen a két versenyen múlik.

"Ugyanúgy, ahogy Tokió előtt, idén is úgy megyek minden versenyre, hogy az érem a cél, azon dolgozom, hogy stabilan ott legyek mindig a dobogón. A vb-n mindenképpen elvárás magammal szemben a kvóta megszerzése, ehhez a 16 között kell végezni. Ugyanakkor érdekes verseny lesz, mert Hágában eléggé kiszámíthatatlan a hullámzás és az áramlás" - fogalmazott a 24 éves hajós, aki tavaly ötödik volt a világbajnokságon.

Érdi Mária a riói olimpián - ahol 18 évesen futamgyőzelmet is aratott - 14. lett, Tokióban pedig a 13. helyen végzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!