Párizs 2024 - Távozik a címvédő francia férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

Sport, 2022.03.22

Családi okok miatt kevesebb mint egy évvel kinevezése után távozik posztjáról Bernardo Rezende, az olimpiai címvédő francia férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A legendás brazil tréner - aki a tavalyi tokiói játékok után vette át az ötkarikás aranyérmes együttes irányítását Laurent Tillie-től - a francia szövetség oldalán azt mondta, pályafutása egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, de számára mindig a család volt az első.

"Köszönöm az elnöknek és a francia szövetségnek is a támogatást, valamint azt, hogy megértéssel fogadták a döntésemet. Szomorú vagyok, hogy nem tudjuk együtt végigvinni a projektet, amit elterveztünk. Nagyon megszerettem ezt a csapatot, a játékosokat, így ha a jövőben szükségük lesz rám, rendelkezésre állásomról biztosítottam az elnököt" - áll a 62 éves szakember közlésében.

Rezende játékosként egy, szakvezetőként hat olimpiai érmet, közte két aranyat (2004, 2016) nyert a brazil nemzeti együttessel, a franciákat tavaly augusztus óta irányította. Utódját egyelőre nem nevezték meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!