Párizsi tenisztorna - Fucsovics legyőzte Paire-t a nyitókörben

Sport, 2018.10.30

Fucsovics Márton két szettben legyőzte kedden a hazai közönség előtt szereplő Benoit Paire-t az 5,4 millió euró (1,7 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztorna nyitófordulójában.

A világranglistán 42. magyar játékos - aki a múlt héten negyeddöntős volt Bécsben - negyedik találkozójára készülhetett az 56. helyen álló Paire ellen. Tavaly egy franciaországi salakpályás challenger-versenyen az ellenfél nyert, mint ahogy idén januárban az indiai Púnában is - öt meccslabda hárítása után. Júliusban a horvátországi Umagban aztán összejött a szépítés Fucsovicsnak egy könnyed, 6:1, 6:3-as győzelemmel.

A 29 éves Paire idén selejtezőre kényszerült Párizsban, ahol a japán Daniel Taro búcsúztatása után a kanadai Vasek Pospisil az első szett után feladta mérkőzésüket. A nyíregyháziak büszkesége még selejtezőt sem vívott soha a Bercy Csarnokban, idén viszont rögtön a főtáblára került.

A 26 esztendős magyar teniszező számára rosszul indult idei utolsó tornája, mivel 3:0-ás hátrányba került, csakhogy ötödik bréklabdáját kihasználva 3:4-re felkapaszkodott, és az adogatását semmi-negyvenről hozva kiegyenlített. Hamarosan ismét brékelte Paire-t, majd sorozatban ötödik gémjét nyerve hozta a 41 perces nyitószettet.

A folytatásban 1:1-nél Fucsovics ismét elvette riválisa szerváját, aki ezután már a bréklehetőségig sem jutott el, így 1 óra 17 perc alatt kikapott.

A legjobb magyar férfi teniszezőre a 32 között a 13. helyen kiemelt olasz Fabio Fognini vár, akit a múlt héten megvert a bécsi nyolcaddöntőben.

Eredmény az ATP honlapja alapján:

------------------------------

1. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Benoit Paire (francia) 6:4, 6:4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!