Pat Cortina minden mérkőzésen látott pozitívumokat

Sport, 2022.11.15

Pat Cortina, az elitvilágbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya mind a három franciaországi előkészületi mérkőzésen látott pozitívumokat.

A kanadai-olasz szakember a magyar szövetség honlapján elmondta: bizakodásra ad okot, hogy tornagyőztes csapata azon a találkozón is nyerni tudott, amelyen nem játszott igazán jól. A magyarok előbb 1-0-ra verték a házigazda franciákat, majd 3-1-re a szlovákokat, és a záró, már tét nélküli összecsapáson 3-2-re kikaptak a norvégoktól.

"Jó volt látni a fiatalabb játékosokat és jobban megismerni őket a hét folyamán. Remélem, hogy örültek az itt megszerzett tapasztalatoknak, melyek segítenek nekik a további fejlődésükben, és felismerték, hogy mire van szükség ezen a szinten. Nem felejthetjük el, hogy ez nem az A csoportos szint volt, vagyis még hosszú út vár rájuk, de ha ez segít nekik hinni és a fejlődni, akkor már jó hetet zártunk" - fogalmazott Cortina. Hozzátette, hogy a jövőben nagyobb kihívások várnak az együttesre és többre lesz szükség.

A szövetségi kapitány kitért rá, hogy a franciák ellen kiváló volt a versenyszellem, a szlovákokkal szemben nem kezdtek jól, de a harmadik harmadban, amikor szükség volt rá, ismét megmutatták "a magyar szív erejét", több mint harminc lövést blokkoltak.

"Fiatal a csapatunk, a franciák elleni győzelem után másnap délután kellett játszani, és talán még nincs mindenkinek elég tapasztalata ahhoz, hogyan kell készen állnia ebben a helyzetben, de így is megtaláltuk az utat a győzelemhez. Norvégia ellen tetszett a kezdés, tetszett, ahogy a koronggal játszottunk, csak nem használtuk ki a helyzeteinket. Láttunk pozitívumokat valamennyi meccsen" - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!