Péntektől kajak-kenu ob Szolnokon - ELŐZETES

Sport, 2017.08.31

Péntektől vasárnapig Szolnokon rendezik a kajakosok és kenusok országos bajnokságát, amelyen a múlt heti, racicei világbajnokságon érmet szerzett versenyzők többsége vízre száll.

Évek óta megszokott, hogy az idény utolsó nagy összecsapása a magyar bajnokság, amelyen a sportolók megszerezhetik a válogatott tagságot az elkövetkező idényre, pontokat szerezhetnek klubjaik számára.

A múlt héten Tótka Sándorral 500 méteren ezüstérmes kajakos Nádas Bence hét számban nevezett, ahogy a K-4 1000 méteren ezüstérmes honvédos Ceiner Benjámin is, ő párosban például a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnal közösen méreti meg magát.

Női kajakban a racicei főszereplők közül szintén hét számban nevezett Takács Tamara, míg a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina, illetve Medveczky Erika, Lucz Dóra és Bodonyi Dóra öt-öt számban indul. Utóbbi helyet kapott a női 500 méteres négyesben, amely ezúttal Takács, Vad, Bodonyi, Fazekas-Zur összeállításban szerepel majd.

Férfi kenuban Fekete Ádám előzetesen kilenc indulást tervez, Kiss Tamás és Korisánszky Dávid hét-hét, Varga Dávid hat számban szerepel. A szakág egyik érdekessége, hogy párosban ismét együtt száll vízre a világbajnok Vasbányai Henrik és Mike Róbert, akiknek útjai a tavalyi, riói olimpia után szétváltak. Lesz azonban más figyelemreméltó esemény is kenuban: Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső ugyanis a férfiak mezőnyében is vízre száll négyesben, illetve párosban - előbbi a testvérével, utóbbi a férjével, Devecseri Ádámmal lesz egy hajóban.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint az ob-n több emlékfutamot is rendeznek. A férfi K-4 200 méter, illetve K-2 200 méter Séra Miklós emlékfutam lesz, a szám győztesei a díszes serleg mellett egy a mesteredző arcképével díszített pólót kapnak és pénzjutalomban részesülnek. A férfi K-1 5000 méter idéntől Janza Risa emlékversenyként szerepel majd a bajnokság műsorában, az idén fiatalon elhunyt kiváló kajakosra, Janza Richárdra emlékezik ezzel a szövetség. Ebben a számban is rengetegen neveztek, minden induló emlékpólót kap, a dobogósok pénzjutalmat, a győztes ezeken felül vándorserleget vehet át.

Pénteken és szombaton 15 órától, vasárnap pedig 11.30 és 14.30 órától rendezik a döntőket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!