Phjongcshang 2018 - A világbajnok kínai páros vezet a rövid program után

Sport, 2018.02.14

A világbajnoki címvédő kínai Szuj Ven-csing, Han Cung kettős volt a legjobb a műkorcsolyázók párosversenyének rövid programjában, ám csak minimális előnnyel várhatja a csütörtöki kűrt a phjongcshangi téli olimpián.

A kínai duó az utolsó előtti négyes csoportban mutatta be programját szerdán, s a tökéletes kivitelezésre egészen magas, 82,39 pontot kapott.

Az ázsiai kettős ugyan láthatóan nagyon örült az eredménynek, ám azt még nem tudhatta, hogy a kimagasló futás
elég lesz-e az első helyhez, s ha igen, mekkora előnnyel készülhet majd a kűrre. Akkor viszont már kifejezetten bizakodhattak a kínai versenyzők, amikor előbb a 2015-ben és 2016-ban is vb-első - itt csapatban már aranyérmes - kanadai Meagan Duhamel, Eric Radford páros, majd a legnagyobb riválisuknak számító, 2017-es világbajnoki második német Aliona Savchenko, Bruno Massot duó is közel hat ponttal maradt el tőlük.

A kűrt mindezek ellenére mégsem kezdhetik majd megnyugtató előnnyel, mivel az orosz Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov pár hozzájuk hasonló, fantasztikus futást produkált, s csupán 71 századdal kapott kevesebb pontot a zsűritől.

Műkorcsolya, páros rövidprogram (az olimpia honlapja alapján):

--------------------------------------------------------
1. Szuj Ven-csing, Han Cung (Kína) 82,39 pont
2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (Oroszország) 81,68
3. Meagan Duhamel, Eric Radford (Kanada) 76,82
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!