Phjongcshang 2018 - Olasz győzelem női lesiklásban, Vonn harmadik

Sport, 2018.02.21

Papírforma-győzelemmel zárult a női lesiklók versenye a phjongcshangi téli olimpián, miután a szakági világkupában vezető olasz Sofia Goggia diadalmaskodott.

A 25 éves sportoló az idei szezonban az egész mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb síelője volt a lesiklók között, két viadalt nyert és kétszer volt második.

Előzetesen a szerdai versenyen Goggia és az amerikai klasszis, a legutóbbi két vk-viadalt az olasz előtt megnyerő Lindsey Vonn csatájára lehetett számítani a győzelemért, a nagy harc azonban elmaradt. Goggia ötödiknek csúszott le a pályán, melynek középső részét és a végét is kiemelkedően síelte meg, s biztosan, közel hét tizedmásodperces előnnyel az élre állt. Kettővel utána jött Vonn, aki gyorsan hátrányba került, s féltávnál már közel fél másodperccel volt tőle elmaradva. A célba az amerikai 47 századdal gyengébb idővel ért.

Vonn után sokáig úgy tűnt, nem csupán az első hely, hanem a dobogós pozíciók is eldőltek, egészen a 19. síelőig ugyanis Goggia, Vonn, Tina Weirather volt a sorrend. Jött azonban az óriás-műlesiklásban ezüstérmes norvég Ragnhild Mowinckel, aki már az elején az olasz idejéhez hasonlót produkált, s a pálya alsó szakaszán is közel maradt hozzá, végül pedig csupán 9 százados hátránnyal zárt, így övé lett a második hely, Vonné pedig a harmadik.

A minden bizonnyal utolsó olimpiáján szereplő, 33 éves Vonn minden idők legsikeresebb versenyzője a világkupát tekintve, hiszen 81 győzelmével csúcstartó, olimpián viszont ez csupán a harmadik dobogós helyezése. Korábban a 2010-es vancouveri olimpián lesiklásban győzött, szuperóriás-műlesiklásban pedig harmadik lett.

Eredmények (az olimpia honlapja alapján):

női lesiklás, olimpiai bajnok:

------------------------------
Sofia Goggia (Olaszország) 1:39.22 perc
2. Ragnhild Mowinckel (Norvégia) 1:39.31
3. Lindsey Vonn (amerikai) 1:39.69
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!