Premiere4 Kupa - Hatgólos magyar győzelem a dél-koreaiak ellen

Sport, 2019.11.23

A magyar női kézilabda-válogatott 31-25-re legyőzte a házigazda Koreai Köztársaság csapatát a Szöulban zajló Premiere4 Kupa nemzetközi felkészülési torna második fordulójában, szombaton.

A két csapat 25. egymás elleni mérkőzésén a magyarok - 11 vereség és két döntetlen mellett - 12. alkalommal nyertek.


Eredmény, 2. forduló:
Magyarország-Koreai Köztársaság 31-25 (14-13)
---------------------------------------------
a magyar gólszerzők: Kovács A. 6, Háfra, Klujber 5-5, Schatzl, Faluvégi 3-3, Kovacsics, Márton G., Pásztor, Tóth G. 2-2, Vámos 1


Pénteken, az olimpiai bajnok oroszok elleni vereség után Kim Rasmussen szövetségi kapitány kifogásolta, hogy csapata rosszul kezdte mindkét félidőt. Ezúttal nem volt ilyen probléma, a meccs elején a magyarok vezettek, ám a folytatásban előbb támadásban, majd védekezésben is visszaesett a teljesítményük. A dán edző kétgólos hátrányban (7-9) időt kért, cserékkel is próbálkozott, ezek hatására együttese újra lendületbe jött és fordított (13-10).

A magyarok a továbbiakban is nehezen boldogultak az ázsiai csapatokra jellemző mozgékony, gyors játékkal, de a szünetig megőriztek egy találatot az előnyükből.

A második felvonás elején ragyogó védekezésére és Kiss Éva, majd Bíró Blanka védéseire alapozva növelte ismét a különbséget a válogatott, amely több mint 13 percig nem kapott gólt (20-13). A magyarok ezután is magabiztosan kézilabdáztak, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és mivel felvették a koreaiak tempóját, sok gólt dobtak gyors akciók végén. A csapat többször is vezetett nyolc találattal, végül hattal győzte le a házigazdákat.

"Jól teljesítettek a lányok, már szinte mindenki túltette magát az időeltolódás okozta nehézségeken, frissebben mozgott a csapat. Mindkét félidőt jól kezdtük, az oroszok elleni találkozó után fókuszáltunk is erre" - idézi a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussent. A szövetségi kapitány hozzátette, az 51. percig nagyszerűen működött a játék, főként védekezésben, majd a végén az ázsiaiak szinte a félpályáig kinyitották a védekezésüket, ami szintén tanulságos volt.

"Mérkőzésről mérkőzésre lép előre a csapat, ennek örülök, ráadásul a fiatalok is egyre jobban teljesítenek" - mondta a dán edző.

A magyar válogatott hétfőn Szerbia együttese ellen zárja a felkészülési tornát, a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon pedig jövő szombaton Kazahsztán csapata ellen kezdi meg szereplését.


további eredmény:
Oroszország-Szerbia 43-25 (21-11)

pénteken játszották:
Oroszország-Magyarország 29-25 (15-12)
Szerbia-Koreai Köztársaság 28-27 (13-15)

hétfőn játsszák:
Magyarország-Szerbia 8.10
Koreai Köztársaság-Oroszország 10.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!