Professzionális táplálkozási tanácsokat kap Hosszú Katinka

Sport, 2019.05.08

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok felkészülését a Scitec Institute is segíti a jövőben: a cég professzionális, személyre szabott táplálkozási tanácsokkal látja el az úszót.

"Huszonöt éve úszom már, s mindig arra törekszem, találjak további finomítási lehetőségeket, amelyek még profibbá teszik a felkészülést. Ebbe a táplálkozás is beletartozik" - nyilatkozta a szerdai sajtóeseményen a 30. születésnapját múlt pénteken ünneplő Hosszú Katinka. "Pár hónapja tart a közös munkánk, én pedig már a vízben is érzem, hogy egyre jobban megy. Nem szeretek jósolni, de nagyon jól áll a felkészülésem, ezt pedig ennek az együttműködésnek is köszönhetem. Korábban azt hittem, a táplálkozásomat is teljesen profi módon végzem, de itt megmutatták, hogy bizony ezen még sokat lehet javítani. Bízom benne, hogy ez a vízben is látszódni fog a nyáron."

Seres Attila, a Scitec Institute ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, Hosszú Katinka kivételes személyiség, nemcsak az eredményei, hanem a munkához való hozzáállása miatt is. Hozzátette, a tavaly indult cég mára már 200 sportolónak ad rendszeresen táplálkozási tanácsokat.

A sajtótájékoztatót követő kerekasztal beszélgetésen Hosszú Katinka a jövő évi, tokiói olimpiával kapcsolatban elmondta, elsősorban arra lesz nehéz felkészülnie, hogy Japánban délelőtt rendezik majd a finálékat.

"Ami miatt izgulok, az az alvás, hiszen ha mondjuk egy délelőtti előfutamot követően kimarad, az nem jelent gondot, de ha éjjel nem tudnék pihenni, akkor az már probléma" - fejezte ki aggodalmát Hosszú.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!