Raksányi a győri kosárcsapatban folytatja, Krivacsevics távozik

Sport, 2018.07.04

A CMB CARGO UNI Győrben folytatja pályafutását Raksányi Krisztina, a női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

A bajnokságban és a Magyar Kupában is bronzérmes klub honlapjának tájékoztatása szerint a 27 éves játékos számára nem lesz ismeretlen a győri csarnok, mivel a 2012/2013-as szezonban már szerepelt a zöld-fehéreknél. Raksányi Diósgyőrből érkezik, noha a szezont még a PEAC-Pécs csapatában kezdte.

Az elmúlt idény keretéből távozott valamennyi légiós, azaz Nirra Fields, Goree Cyesha, Kamilla Sztyepanova és Danielle Robinson. Már nem a Rába-partiaknál kosarazik a válogatott Krivacsevics Tijána és Simon Zsófia, továbbá Nagy-Bujdosó Nóra, Markó Dorina és Simon Anikó sem. Ősztől is az együttest erősíti ugyanakkor Laklóth Anna, Czank Tímea, Varga Zsófia, Szabó Petra, Török Ágnes és Horváth Krisztina.

Új játékos lesz a szintén Diósgyőrből érkező Nagy Dóra, továbbá a 27 éves Krnjics Szara. A szerb válogatottal Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes center az elmúlt idényben Szekszárdon szerepelt, amellyel kupagyőztes, valamint bajnoki ezüstérmes lett.

A klub négy új légióst szerződtetett, akik közül a görög Artemisz Szpanu hazája válogatottjával részt vesz ősszel a spanyolországi világbajnokságon. A WNBA-s Connecticut Sunt erősítő Lexie Brown édesapja, Dee Brown 12 szezont húzott le az NBA-ben, s 1991-ben megnyerte az All Star-gála zsákolóversenyét. A szintén amerikai Reshanda Gray három WNBA-klubnál is megfordult már, míg a 19 éves bosnyák Melissa Brcaninovic az olasz Schiótól érkezik kölcsönbe.

Fűzy András klubelnök kifejtette, olyan játékosokat kerestek, akik szakmailag beleillenek abba a stílusba, amelyet Sandro Orlando vezetőedző szeretne meghonosítani.

"Ahogyan Sandro fogalmazott: farkasokat kerestünk, nem bárányokat. Az új szezonra a szlogenünk: +Jövünk, ne félj!+, ami leginkább annak szól, hogy nem mondtunk le céljainkról, szeretnénk ismét bajnoki döntőt játszani" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!