Rali Eb - Grjazin nyerte a Rally Hungary máriapócsi prológját

Sport, 2021.10.22

Az orosz Nyikolaj Grjazin, Konsztantin Alekszandrov páros volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság Nyíregyházán és környékén zajló fordulójának péntek esti, Máriapócson rendezett prológján.

A Rally Hungary máriapócsi prológja A Rabócsiringen lebonyolított szuperspeciál szakasz - a versenyhétvége nyitó eseménye - látványos és izgalmas csatát hozott a villanyfényes ralikrossz pályán, ahol a duókat párhuzamosan indították.

Grjazinék (1:39.3 perc) csupán egy tizedmásodperccel előzték meg a második és harmadik helyezettet, a tizedre ugyanolyan időt futó Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk lengyel, valamint az Efrén Llarena, Sara Fernández spanyol kettőst.

A világbajnokság WRC2-es kategóriájának friss győztese, az Andreas Mikkelsen, Elliott Edmondson norvég, brit páros hatodik lett, míg a WRC2 tavalyi győztese, a norvég Mads Östberg, Torstein Eriksen duó a 11. pozícióban zárta a prológot.

Az Eb-futamon is induló magyarok közül a legjobb időt a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros autózta, ők 1:40.1 perces idővel a nyolcadik helyen végeztek.

Érdekesség, hogy nemcsak Marczykék és Llarenáék futottak ugyanolyan időt, hanem például a magyar bajnokságban címvédő Hadik András, Kertész Krisztián páros 1:41.6 perces eredményét tizedre azonosan megfutotta a Csomós Miklós, Nagy Attila, valamint a Turán Frigyes, Bagaméri László duó is.

A Mercarius országos bajnokság idei zárófordulójának, a Nyíregyháza-ralinak a prológját a Ferencz Krisztián, Szabó Krisztián páros nyerte 1:39.5 perces, remek idővel.

A III. Rally Hungary, valamint a Nyíregyháza-rali szombaton hat gyorsasági szakasszal folytatódik, vasárnap pedig további hét szakasszal fejeződik be.
(MTI)

Galériánk

A Rally Hungary máriapócsi prológja A Rally Hungary máriapócsi prológja A Rally Hungary máriapócsi prológja A Rally Hungary máriapócsi prológja
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!