Rali Eb - Tizedik lett Cipruson a Herczig, Ferencz páros

Sport, 2019.09.29

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros a tizedik helyen végzett a rali Európa-bajnokság ciprusi futamán, amelyet a hétvégén rendeztek.

A MOL Racing Team beszámolója emlékeztet, hogy a magyar duó tavaly bronzérmes volt Cipruson, idén azonban balszerencsés volt a szigetországban. A pénteki kvalifikáción a páros a harmadik helyet szerezte meg, de egy engedély nélkül rossz helyen tartózkodó csapattag miatt kétperces időbüntetést kapott, így szombaton csak a 33. helyről kezdhette a versenyt. Ennek ellenére szombaton remek teljesítményt nyújtottak Herczigék, és kilencedikek voltak.

"Az időbüntetés miatt borult a gumitaktikánk, így a legkeményebb keveréket választottuk, hogy ne kapjunk defektet. Ezeknek a gumiknak persze nem volt olyan jó a tapadásuk, ennek ellenére negyedik-ötödik időket autóztunk" - kezdte beszámolóját Herczig, aki az időbüntetés nélkül a szombati napot a negyedik helyen zárta volna, mindössze három másodpercre a dobogótól.

A tapasztalt pilóta elismerte, vasárnap ő hibázott, a második gyorsasági szakaszon elmért egy féktávot, lecsúsztak az útról, nekimentek egy fának, ekkor eltörött a bal első féltengely, és több mint 20 kilométert három kerék hajtással kellett megtenniük. A Volkswagen Polo GTI R5 megerősített futóműve kibírta mindezt, és miután a csapat megjavította az autót, a 12. helyről előre tudtak lépni a tizedikre, így egy pontot szereztek.

"Úgy tűnik, idén semmi nem akar összejönni, pedig ugyanolyan tisztességesen készülünk minden futamra, mint korábban. Persze, nem adjuk fel, szűk másfél hónap múlva jön az Európa-bajnokság zárófutama a Nyíregyháza Rali" - mondta Herczig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!