TV műsor

Rangos elismerésben részesül a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke

Sport, 2020.02.04

Kovács Zoltánt, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) alelnökét Paul Loicq-díjjal jutalmazza a sportág nemzetközi szövetsége (IIHF).

"A díjazott én vagyok, de az elismerés a magyar jégkorong elmúlt 25 éves fejlődésén dolgozóknak szól" - idézi az MJSZ a 19 éven át főtitkárként tevékenykedő Kovács Zoltánt. Hozzátette, reményei szerint a sportág továbbra is felfelé halad majd, és a jégkorong-társadalom az eddigiekhez hasonló sikereket fog megélni ezután is.

Az MJSZ alelnöke májusban, a svájci A csoportos világbajnokságon kapja meg a Halhatatlanok Csarnoka-tagsággal egyenértékű díjat, amit évente csak egy embernek ítélnek oda, aki nemzetközi szinten is kiemelkedően sokat tett a jégkorongért.

Kovács Zoltán 1994-től szövetségi titkár, majd 2017-ig főtitkár volt, azóta alelnökként tevékenykedik a szövetségben. A nevéhez kötődik számos hazai világbajnokság megrendezése, valamint a világelithez tartozó válogatottak Magyarországra csábítása. Az IIHF-ben az utánpótlás-bizottság, majd a jégpálya-bizottság tagjaként tevékenykedett.

A Halhatatlanok Csarnokába idén a világbajnok orosz Alekszej Jasint, az olimpiai és háromszoros világbajnoki ezüstérmes, Stanley Kupa-győztes finn Kimmo Timonent, az ugyancsak NHL-bajnok svájci Mark Streitet, valamint a dél-koreai jégkorong-szövetség elnökét, Csung Mong-vont iktatják be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!