Rasovszky és Olasz nyerte a nyíltvízi úszó Eb tesztversenyét

Sport, 2019.08.15

A férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Olasz Anna nyerte a nyíltvízi úszók csütörtökön rendezett Európa-bajnoki tesztversenyét.

A budakalászi Lupa-tavon rendezett 5 kilométeres viadalon három, 1660 méteres kört kellett teljesíteniük a résztvevőknek. A férfiaknál 11, a nőknél 9 versenyző állt rajthoz.

A férfiak versenyében a szakág történetének első magyar világbajnoka, a múlt hónapban a Koreai Köztársaságban győztes Rasovszky rendkívül szoros hajrában, mindössze három századdal előzte meg a dél-koreai viadalon szintén szerepelt Székelyi Dánielt. A harmadik helyen Gálicz Péter végzett.

A nők versenyét végig kontrollálta Olasz Anna, az időmérőpanelhez 5 kilométer után ő ért először, megelőzve Gál Kincsőt és Vas Lucát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a versenyt a helyszínen tekintette meg Sam Greetham, a vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN technikai bizottságának főtitkára is, aki az új helyszínt és a szervezést tízből nyolc pontra értékelte. A nyíltvízi úszók 2020-as kontinensviadalát jövő májusban rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!