Rekordküldöttség képviseli a TF-et az Európai Egyetemi Játékokon

Sport, 2022.07.13

Rekordlétszámú küldöttség képviseli a lódzi Európai Egyetemi Játékokon a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet.

A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint csúcsot jelentő 102 sportoló és 126 fős küldöttség szerepel csütörtöktől a hónap utolsó napjáig 13 - férfi kosárlabda, 3×3 női és férfi kosárlabda, női futsal, férfi nagypályás labdarúgás, férfi strandröplabda, női röplabda, cselgáncs, karate, kick-box, tekvondó, sakk, tenisz és úszás - sportágban.

Az Európai Egyetemi Játékokon - amely az Egyetemi Világjátékok elmaradása miatt még nagyobb hangsúlyt kap - 38 országból több mint 400 egyetem, 5000 egyetemista sportolója vesz részt. A hallgatók húsz sportágban mérhetik össze tudásukat, 18-ban magyarok is érdekeltek. A játékok különlegessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok, versenyzők szerepelnek rajta.

Két év múlva a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Magyar Egyetem és Főiskolai Sportszövetség (MEFS), valamint a két város önkormányzata lesz a házigazdája az Európai Egyetemi Játékoknak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!