Rekordrészvétel a VI. Európai Speciális Olimpia Tenisz Napon

Sport, 2019.05.30

Rekordot jelentően több mint hetven értelmi fogyatékossággal élő versenyző, továbbá több ismert közéleti személyiség, olimpikon sztársportoló és szakember vett részt a VI. Speciális Olimpia Európai Tenisz Nap budapesti rendezvényén, a Bókay-kertben.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a megnyitón azzal köszöntötte a sportolókat és a vendégeket, hogy a sportpályán "mindenki egyenlő, határ a csillagos ég", majd hozzátette: "mindannyian egyek vagyunk és egyért dolgozunk, a tenisznek pedig közösségformáló ereje van".

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség tájékoztatása szerint Ughy Attila, Budapest XVIII. kerületének polgármestere hősöknek, példaképeknek nevezte a speciális olimpikonokat, akik - mint mondta - pozitív példával szolgálnak mindenkinek és teljesítményükkel világraszóló elismeréseket érnek el a pályákon, stadionokban.

A társadalmi érzékenyítés és az inklúzió - szemléleti befogadás és elfogadás - jegyében rendezett eseményen ott volt többek között Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, Fábián László ötkarikás aranyérmes öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, valamint Gubacsi Zsófia és Gálfi Dalma korábbi, illetve jelenlegi profi teniszező.

A tenisznapon részt vettek a Világjátékokon sikeresen teljesítő és érmeket szerző játékosok, így Keresztesi Alexandra, Cservenka István, Kelemen Zsombor és Sárosi Balázs, valamint a világbajnoki ezüstérmes egyesített páros tagjai: Begovics Éva és Böcz Gabriella.

A legnagyobb érdeklődés - amint az a közleményből kiderül - az egyesített párosok játékát kísérte, melyben egy speciális olimpikon és egy sztársportoló bizonyította, hogy a pályán nincsenek különbségek. Szabó Győző, Köllő Babett, Mérai Kata színművész, Harsányi Levente műsorvezető és Rakonczai Viktor zenész is pályára lépett.

A rendezvény az idén harmincéves Magyar Speciális Olimpia Szövetség egyik kiemelt versenye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!