Rekordszámú jelentkező a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra

Sport, 2017.12.04

Rekordszámú, 248 hallgató jelentkezett a 2017/18-as tanév első félévében a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta, a programba olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik olimpiai vagy paralimpiai versenyszámokban kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el, vagy teljesítményük alapján a jövőben erre esélyesek, továbbá felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy az intézménybe már felvételt nyertek, valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek.

"A rekordszámú jelentkező egyfelől bizonyítja, hogy az ösztöndíj sikeresen működik, másfelől a hazai utánpótlás-nevelési rendszernek köszönhetően nemcsak az utánpótláskorú versenyzők létszáma növekszik jelentősen, hanem az eredményességük is" - fogalmazott Szabó Tünde.

Az államtitkár kiemelte, egyre több fiatal gondolja úgy, hogy az élsport és a felsőfokú tanulmányok összeegyeztethetők, a kormány pedig mind anyagilag, mind szakmailag igyekszik támogatni a gyermekek, fiatalok sportpályafutását.

Az ösztöndíjas hallgatókat három, olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki helyezéseken alapuló kategóriába sorolják, amelyek alapján az ösztöndíj összege differenciálódik.

A 2017/18-as tanév első félévében a havi támogatások összege 120 és 240 ezer forint között van.

A 248 jelentkezett hallgató közül 89-en nyerték el az ösztöndíjat 19 sportágban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!