Rg-vk - Pigniczki a mezőny első felében két szer után Pesaróban

Sport, 2021.05.28

Pigniczki Fanni az első nap után a mezőny első felében áll az olimpiai kvótaszerzés szempontjából kiemelt jelentőségű világkupa-sorozat utolsó, pesarói állomásán.

Az egyéni selejtezőkben a magyarok a C csoportba kerültek, és karikával kezdtek. Wiesner Hanna 18,150, Pigniczki Fanni 22,600 pontot kapott gyakorlatára. Előbbi ezzel a 46., míg a kvótáért küzdő Pigniczki a 18. helyet szerezte meg. Következett a labda, amelyben Wiesner 20,900 (37.), Pigniczki pedig 21,700 (33.) pontot gyűjtött be. Az összesített rangsort tekintve utóbbi 44,300 ponttal a 27., míg előbbi a 40. (39.050) pozícióban áll.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából ez a világkupa az utolsó fináléval ér fel Pigniczki számára. A kvóta megszerzésére két esély nyílik, az egyiket a vk-sorozat, a másikat az Európa-bajnokság kínálja. A vk négy állomásból áll, az összetettben elért három legjobb helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvalifikációt.

"Nem szabad elkeserednünk, ma nekünk volt rosszabb napunk, holnap lehet, hogy valaki másnak lesz - idézte a szövetség közleménye Deutsch-Lazsányi Erikát, az MRGSZ technikai bizottságának elnökét. - A ritmikus gimnasztikában hibátlan gyakorlatokra van szükség, ebben most Fanni sajnos nem remekelt, mindkét gyakorlatában hibázott. Természetesen csalódott volt, ugyanakkor két hónapja cipeli a kvalifikációnak azt a terhét, amely minden sportolónak nehéz. Bízom abban, hogy most azért felszabadul, és holnap sokkal jobb gyakorlatokat tud majd bemutatni. Természetesen mellette állunk és biztatjuk, hiszen hamarosan Európa-bajnokság, ahol az utolsó kvótát osztják."

A csapatok versenyében szombaton az öt labda selejtezőjét rendezték. A magyarok Urbán-Szabó Mónika, Somhegyi Réka, Fodor Nadin, Mészáros Mandula, Fekete Anita, Farkas Júlia összeállításban utaztak Olaszországba, és 37,750 ponttal a 12. helyen zárták ezt a szert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!